spot_img
31.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăSocialAu refuzat ajutorul oferit de stat. Vezi despre cine este vorba!

  Au refuzat ajutorul oferit de stat. Vezi despre cine este vorba!

  Apicultorii, sprijiniți de primarul din TurceniMai puțin de jumătate din crescătorii de albine din Gorj au pus mâna pe ajutorul financiar oferit de Guvern. Unii au refuzat să depună actele pentru a obține despăgubirea, alții s-au trezit cu dosarele respinse. În total,pentru cererile depuse la Gorj, s-au alocat aproximativ 900 mii de lei.

  Apicultorii gorjeni nu s-au înghesuit la despăgubirea oferită pentru pagubele înregistrare în urma fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile, în cuantum de 25 de lei pentru familia de albine. Chiar și așa oficialii susțin că numărul celor care au solicitat ajutor este mai mare decât în anii trecuți.“Conform HG 716/2020, respectiv ajutorul de minimis pentru crescătorii de albine, la nivelul județului Gorj au fost înregistrate 450 de cereri și au fost validate 447, în cuantum de 892.250 de lei. Ajutorul a fost în sumă de 25 de lei pe cap de familie de albine înregistrată la Oficiul Național de Reproducție și Selecție a Animalelor. Numărul de beneficiari a fost mai mare cu 40 față de anul trecut. Totuși, la nivelul județului Gorj au fost înregistrați în baza națională de date în jur de 710 crescători de albine, dar beneficiari de ajutor de minimis au fost doar 447, pentru că nu au depus cererile în termen din diferite motive. Unii nu au avut timp, alții nu au avut toate documentele, nu au vrut, nu au avut autorizațiile sanitar-veterinare sau au schimbat forma de organizare și au pierdut înregistrarea”, a transmis Valentin Priporeanu, directorul DADR Gorj.

  O nouă decontare

  Între timp apicultorii pot depune cereri pentru deconatarea motorinei. “Prin APIA, până la 31 decembrie, apicultorii pot depune cereri pentru decontarea accizei la motorină în cuantum de 35% din valoare litrului de motorină. Totul se decontează la nivelul APIA”, au mai transmis oficialii.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: