spot_img
17.5 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăSocialBâlteni, o comună cu o faţă nouă

    Bâlteni, o comună cu o faţă nouă

    Vasile Vlăduleanu, primarul comunei Bâlteni, se află la cel de-al doilea mandat de când este în fruntea obştii. În cei şapte ani, care s-au scurs de când cetăţenii comunei i-au acordat încrederea, Vasile Vlăduleanu a schimbat cu mult faţa comunei. Alimentarea cu apă, începerea asfaltărilor la drumurile săteşti, iluminat public, reabilitarea tuturor şcolilor, investiţii majore în lăcaşe de cult, parcuri şi locuri de joacă pentru copii, trotuar pietonal de-a lungul comunei, acestea sunt câteva din realizările primarului.

    Până în 2004, an în care Vasile Vlăduleanu a devenit primar al comunei Bâlteni, pe teritoriul acestei comune nu se mişcase nimic. Totul era vraişte şi mizerie. Primul lucru pe care l-a făcut primarul a fost curăţenia în comună. Astfel, 148 de camioane de gunoi au fost scoase de pe teritoriul comunei. „Vreau ca în viitor să îmi fie drag să privesc prin comună ca prin propria gospodărie”, spunea Vlăduleanu în primul an de mandat. Şi cum omul sfinţeşte locul, acum în anul 2011, este destul de vizibil că aşa s-a şi întâmplat.

    Realizările primarului Vlăduleanu

    În satul Cocoreni s-a executat o punte suspendată de trecere peste râul Jiu. Iluminatul public este compus din 1500 de lămpi economice, 15 posturi de transformare dotate cu ceasuri programatoare zi/noapte. De remarcat, că pe fiecare stâlp există o lampă. Alimentarea cu apă este în fază de finalizare, cu dublă alimentare, din foraje proprii şi de la conducta magistrală Izvarna. Trotuarul pietonal nou construit, se întinde pe o distanţă de 8,5 km, de la intrarea în comună de-a lungul satelor Moi, Vlăduleni, Bâlteni, Peşteana, urmând ca să treacă şi prin satul Cocoreni, până la graniţa cu comuna Plopşoru. Unităţile de învăţământ au beneficiat le reabilitări şi modernizări majore astfel: la Şcoala Generală din satul Moi s-a montat centrală termică, instalaţie electrică nouă, uşi, ferestre, totul din termopan, parchet prin toate sălile de clasă; la Şcoala Generală Peşteana s-a montat instalaţie electrică nouă, grupuri sanitare, termopane, totul nou, şi de asemenea s-a dat în folosinţă o fosă septică; la şcoala-internat Bâlteni s-au schimbat termopanele, urmând să se instaleze centrale termice; la Grădiniţa Bâlteni, printr-un proiect-program special al Inspectoratului Şcolar Judeţean, s-au făcut reabilitări în proporţie de 75%, o sală de sport de dimensiuni mari, modernă, în incinta Liceului Bâlteni. În ceea ce priveşte investiţiile care s-au făcut pentru lăcaşele de cult, situaţia este următoarea: pentru Biserica veche Moi, s-a alocat 50 milioane lei, la Biserica Vlăduleni, 350 milioane, Biserica Bâlteni, 450 milioane, Biserica Peşteana 500 milioane, urmând să se mai aloce încă 500 milioane, Biserica Cocoreni, 250 milioane, Biserica Penticostală Cocoreni, 70 milioane, Biserica Baptistă Peşteana, de asemanea, 70 milioane. La toate bisericile s-au făcut acte de proprietate şi intabulări. În satul Moi urmează a fi construita o biserică nouă, la care primăria alocă o sumă de un miliard lei. Pentru copiii şi tinerii comunei, primarul a avut în vedere locuri de joacă şi agrement, părculeţe, dintre care cel mai recent a fost inaugurat de Ziua Copilului, pe 1 Iunie. Primarul a avut grijă să cinstească eroii comunei, prin ridicarea unui edificiu în centrul satului Peşteana-Jiu, numit Monumentul Eroilor. Cam acestea sunt în linii mari, realizările primarului Vlăduleanu în cei şapte ani de mandat.

    Proiecte de viitor

    Proiectele de viitor, pe care primarul comunei Bâlteni, Vasile Vlăduleanu le are în vedere, toate sunt cu executare imediată astfel, alimentare cu apă la Peşteana în zona Romanatu, care va avea finalizarea pe 31 august, la jumătatea lunii iunie începe organizarea de şantier pentru asfaltarea străzilor din Colonia Bâlteni, proiect cu finanţare prin Banca Mondială-10 miliarde lei, Primăria şi Consiliul Local Bâlteni-1 miliard, iar 250 de milioane prin contribuţia cetăţenilor, asfaltarea a 10 km de drumuri săteşti, câte 2,5 km în fiecare sat -119 miliarde prin programul Elenei Udrea, comuna Bâlteni ocupând locul trei pe judeţ, ca sumă de finanţare, la Liceul Bâlteni se va executa până la data de 15 septembrie, gardul împrejmuitor de la stradă, reabilitarea Drumului Judeţean, Peşteana-Ţicleni-Cărbuneşti, canalizare în programul drumurilor, o biserică nouă în satul Moi cu o valoare totală de 13 miliarde, la care Primăria contribuie cu 1 miliard lei. Primarul Vlăduleanu a dat undă verde aprobând construirea a două microhidrocentrale pe Jiu, unde se vor crea locuri de muncă pentru cetăţenii comunei.

    Primarul printre cetăţeni

    Vasile Vlăduleanu este cunoscut ca fiind primarul fără concediu şi fără zile libere. „Dacă din prima zi de mandat m-am apucat de treabă, de unde program de opt ore, s-au zile libere, sau concediu? Am avut proiecte de îndeplinit şi am proiecte de îndeplinit. Cum pot să stau? Sunt conştient că sunt şi neîmpliniri şi nemulţumiri, dar sunt cu conştiinţa împăcată că am făcut tot ce a fost posibil omeneşte, să duc la bun sfârşit proiectele avute în derulare. Dar nu întotdeauna depinde de voinţa mea”, a spus Vlăduleanu. „Primăria nu poate avea resursele financiare necesare la dispoziţie, iar atunci depindem de banii alocaţi şi de timpul în care ajung la noi. Comuna Bâlteni are 10 mii de locuitori pe care este imposibil să-i mulţumeşti în totalitate, dar eu am fost tot timpul în mijlocul lor, am dialogat cu ei, pentru ca împreună să încercăm rezolvarea problemelor pe care le au. Uşa primarului este întotdeauna deschisă pentru oamenii comunei. Nu vreau să le înşel aşteptările, vreau să fiu primarul care le ascultă necazurile şi încearcă să le dea o mână de ajutor la orice nevoie, aşa cum le-am promis când mi-au acordat votul”, a mai adăugat Vasile Vlăduleanu.

    Te-ar mai putea interesa

    6 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: