spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăSocialDoi mari artişti ai scenei româneşti, pe scena teatrului din Târgu Jiu

  Doi mari artişti ai scenei româneşti, pe scena teatrului din Târgu Jiu

  Doi mari artişti ai scenei româneşti vor fi prezenţi la Târgu Jiu pentru a participa la un spectacol dedicat împlinirii a 145 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi.

  Evenimentul va avea loc vineri, 19 februarie, de la ora 16,00, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“. Cei doi mari actori care vor fi prezenţi pe scenă vor Sergiu Cioiu şi Maia Morgenstern.

  În cadrul evenimentului artistic va fi lansat şi filmul „Omagiul lui Brâncuşi pe Calea Eroilor“.

  Programul manifestărilor

  Colocviile Brâncuşi se vor desfăşura în zilele de 18 și 19 februarie 2021.

  Joi, 18 februarie, cu începere de la ora 10:00, în sala de expoziție a CJCPCT Gorj va fi vernisată expoziția de sculptură mică „Brâncuși, contemporanul meu”, sculptor Costel Păun, precum și o expoziție de carte Brâncuși. În continuare, va fi prezentat un moment evocator creat de CJCPCT și Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, cu tema „Brâncuși și Maria Tănase”.

  În după-amiaza aceleiași zile, de la ora 17:00, la Casa Grădinarului din Parcul Central, cu ocazia redeschiderii magazinului și a punctului de informare aparținând CCDPCB, vor fi lansate cartea „Cula de pe Digul Jiului”, autor Adina Andrițoiu și revistele „Confesiuni” nr. 59-60 și „Brâncuși” nr. 5. Vizitatorii vor putea admira și lucrările artiștilor din cadrul Filialei Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România, expuse pe simezele sălii de expoziție.

  Vineri, 19 februarie, în Parcul „Coloanei fără Sfârșit”, Asociația culturală „Tătărescu” și Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu” organizează, de la ora 10:00,  expoziția națională de desene în creion și cărbune „Întâlnire cu Brâncuși”, cu lucrări aparținând elevilor din mai multe județe din țară, dar și din diaspora.

  La ora 11:00, iubitorii de artă sunt așteptați la Galeriile Municipale de Artă din str. Traian nr. 7, la vernisajul expoziției „Obiect. Culoare. Desen. Instalație”, a Filialei Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Curatorii expoziției sunt Vasile Fuiorea, președintele filialei și artistul plastic Mihai Țopescu. Prezintă criticul de artă Pavel Șușară.

  De la ora 12:00, în sălile de expoziție ale Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”, se va deschide expoziția de sculptură „Sinaxa”, cu lucrări ale sculptorului Laurențiu Mogoșanu. Expoziția va fi prezentată, de asemenea, de criticul de artă Pavel Șușară.

  În același spațiu generos al Muzeului Județean, de la ora 12:30, iubitorii de film vor putea revedea două pelicule produse de televiziunea națională, în regia lui Cornel Mihalache: „Hobița, tractorul și Coloana” și „Români care au schimbat lumea”. Proiecțiile vor fi urmate de masa rotundă cu tema „Brâncuși în lumea filmului”.

  Muzeul Național „Constantin Brâncuși” vernisează, de la ora 18:00, expoziția de grafică „Desene în limba română” a artistului plastic Florin Preda Dochinoiu. În sălile muzeului se vor desfășura, în continuare, momentul artistic „Brâncuși – drumul spre devenire”, susținut de elevii Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” și recitalul cvartetului „Accente”.

  „Ziua Brâncuși” se va încheia la Târgu Jiu cu eseul vizual teatral „Sărutul”, concept Horațiu Mihaiu și coregrafie Mălina Andrei, interpretat de actorii Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu”, începând cu ora 20:00.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: