spot_img
21.2 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăSocialExpoziţie de pictură a elevilor de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu

    Expoziţie de pictură a elevilor de la Palatul Copiilor Târgu-Jiu

    31 de elevi gorjeni talentaţi, artişti în devenire, îşi vor expune, în perioada 5-10 decembrie, o serie de desene şi picturi realizate cu multă trudă şi pasiune. Vernisajul expoziţiei va avea loc, vineri, la Galeria de Artă din Târgu-Jiu.

    Cei 31 de elevi îşi dezvoltă talentul în atelierele din cadrul Palatului Copiilor din Târgu-Jiu coordonaţi de profesoara Georgeta Brandt, despre care elevii artişti au numai cuvinte de apreciere. „Fiecare ucenic vine la atelier cu o colecție completă de planșete, agrafe, coli de hârtie, creioane, gume, tuburi de culori, pensule, pahare, șevalete, rigle, linii, raportoare, florare, șervețele umede, schițe, desene, picturi în diferite stadii de realizare. Urmează poziționarea fiecărui ucenic la locul său de lucru. Toți așteaptă cu interes, emoție și dragoste șefa atelierului. Doamna profesoară Georgeta Brandt este o persoană minunată care te cucerește din prima. Se comportă cu noi ca o soră mai mare, pentru a topi distanța creațională dintre nivelul ei ridicat și nivelurile noastre incipiente. Doamna profesoară trece pe la fiecare ucenic și îi analizează cu atenție și cu spirit critic fiecare hand-out realizat dându-i indicații prețioase cum să realizeze mai departe desenul sau pictura. De cele mai multe ori ia creionul sau pensula și operează chirurgical fiecare imperfecțiune ale desenelor noastre. Pentru aceaste intervenții in live sunt necesare tone de talent și dăruire, dublate și de un efort continuu de deplasare tip slalom printre noi (sute de metri), care suntem împrăștiați în trei săli și două holuri lungi”, a dezvăluit Alexandra Șalavarin, elevă în clasa a IX-a.

    Tot ea a vorbit despre creaţiile micilor pictori şi mesajul pe care vor ei să îl transmită. „Mesajele artistice ale creațiilor noastre – insuflate de Duhul Sfânt – aparţin copilăriei și adolescenței. Tablourile noastre constituie transpuneri interesante ale realității, aşa cum o simțim și o percepem noi, prin candoare și simplitate. Spontaneitatea, umanismul şi libertatea sunt și alte trăsături esenţiale ale picturilor noastre. Cu toate acestea suntem foarte critici cu operele noastre care necesită multe ore de trudă”, a mai spus Alexandra.

    Aşadar, pentru ca eforturile viitorilor arhitecți, designeri, pictori, sculptori, restauratori sau critici de artă să nu rămână nerăsplătite profesorii de la Palatul Copiilor au organizat în cadrul Galeriei de Artă Municipală Târgu-Jiu o săptămână culturală între 5 și 10 decembrie 2014, dedicată tinerilor artiști în devenire. „Acest eveniment este și un dar oferit de Moș Nicolae nouă, deoarece vom fi răsplătiți pentru sutele de ore de muncă pe care le-am concentrat într-o expoziție de succes. Vă invităm să vizitați expoziția noastră și să cumpărați toate desenele și picturile noastre. Un perete fără mai multe picturi este ca o biserică fără icoane. Dacă veți cumpăra un tablou cu 120 de lei, peste trei ani el va fi evaluat la 120 de euro. În încheiere îmi permit să vă dau un sfat înțelept: investiția în artă este sigură și în timp își mărește valoarea”, a mai consemnat Alexandra Șalavarin.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: