spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesFamilia din Aninoasa care rămas sub cerul liber în urma unui incendiu...

  Familia din Aninoasa care rămas sub cerul liber în urma unui incendiu a revenit acasă. „Nu ne aşteptam la aşa ceva“

  Locuința construită din bunăvoința unor localnici din comuna Aninoasa pentru o bătrână de 86 de ani şi fiul ei în vârstă de 66 de ani, care au rămas sub cerul liber, după ce casa în care trăiau a fost distrusă de un incendiu devastator, a fost sfințită sâmbătă, 22 ianuarie. Cei doi s-au întors acasă cu lacrimi în ochi şi au rămas uluiţi când au văzut noua locuinţă amenajată în fostul hambar a fost transformat într-o locuinţă frumoasă, care a fost sfinţită sâmbăta, 22 ianuarie, de preotul din localitate. Eugenia Jianu şi fiul său, Virgil, au fost deosebit de emoţionaţi atunci când s-au întors acasă. Cei doi au plâns când au văzut noua casă. „Nu am cuvinte să le mulţumesc celor care au muncit şi au contribuit pentru a face această casă. Nu ne aşteptam la aşa ceva, să venim într-o casă nouă şi aşa de frumoasă. Ne place foarte mult. Este nemaipomenită“, a mărturisit femeia.

  „Erau abandonaţi în marginea drumului de autorităţi“

  Petre Tudora, consilier local, a luat iniţiativa şi, alături de câţiva localnici, a reuşit să transforme un fost hambar în locuinţă. În plus, toată casa este mobilată şi dotată cu tot ce este necesare. Eugenia şi fiul au venit în urmă cu două zile şi au rămas fără cuvinte atunci când au văzut noua casă, pentru că aceasta este cu mult mai frumoasă decât cea care a ars. Voluntarii le-au umplut chiar şi cămara cu mâncare şi conserve. „Am luat decizia de construire a locuinţei după ce am văzut apelul făcut de Relu Mărgineanu, vecin cu familia. Eu sunt din satul învecinat, Groşerea. Am venit şi am văzut despre ce este vorba. Erau abandonaţi în marginea drumului de autorităţi, pentru că nimeni nu a venit să-i întrebe dacă au nevoie de ceva, ceea ce este inacceptabil. Am decis să amenajăm o casă cu două camere, dar, la final, am construit trei camere. Le mulţumim tuturor cetăţenilor care au sărit în ajutor şi au contribuit financiar, cu materiale sau cu mâna de lucru. Am avut o problemă cu forţa de muncă, pentru că nu am găsit. Acţiunea a fost coordonată de mine. Primăria nu s-a implicat în niciun fel, motivul fiind acela că nu au domiciliul în comun, ci la Târgu Jiu“, a spus Petre Tudora.

  Casa construită de voluntari este mult mai frumoasă decât cea care ars

   

  Relu Mărgineanu, vecinul familiei Jianu, a precizat că locuința construită de voluntari este mult mai frumoasă decât cea care a ars: „Nu se compară casa pe care am reuşit să o amenajăm cu cea veche.

  Aici au toate condiţiile. În sufletul nostru este o mare satisfacţie că am putut să ajutăm aceşti oameni. S-a văzut cât de bucuroşi au fost în lacrimile lor, atunci când au venit şi au văzut casa  prima dată“.

   

  O fotografie religioasă nu a ars în mod miraculos

   

  Eugenia Jianu şi fiul său, fost pictor bisericesc, care suferă de o afecţiune psihică, au reuşit să se salveze în ultimul moment  greu din incendiul care le-a distrus locuinţa în luna decembrie. Virgil a suferit un atac de panică şi rămăsese în locuinţă. Un vecin a intrat înăuntru şi a reuşit să-l scoată afară.

  În mod miraculos, o fotografie religioasă de pe o bucată de hârtie nu ars în incendiu. Doar marginile sunt puţin arse. „Am găsit-o printre bârne. Am rămas uimit când am văzut că nu era ars“, spune Petre Tudora.

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: