spot_img
17 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăActualitateAutobuze electrice pe ruta Novaci- Rânca

  Autobuze electrice pe ruta Novaci- Rânca

  Autoritățile din Novaci susțin că de anul viitor va funcționa, spre Rânca, transport public în comun. Este vorba de autobuze electrice ce vor fi puse la dispoziția turiștilor. Vestea bună este bună doar pe jumătate, Dumitru Leuștean afirmând că este nevoie de implementarea unui transport pe cablu, ca în alte zone montane, dacă se dorește rezolvarea problemei.

  „Avem în implementare un proiect ce vizează înființarea transportului public în orașul Novaci. Termenul de finalizare este sfârșitul anului 2023. Suntem într-o stare avansată, este un proiect integrat, pe trei secțiuni, infrastructura rutieră, infrastructura utilă-autogări și trasee. Sunt șapte trasee de desfășurare, unul dintre ele vizează zona Novaci- Rânca. E vorba de patru autobuze electrice. În scurt timp vom solicita licitația pentru aceste autobuze. E un contract semnat în 2018, în valoare de aproximativ 5 milioane de euro”, susține primarul Dumitru Leuștean.

  Prin implementarea acestui proiect autoritățile susțin că nu se va degaja situația în vârf de munte. În ultima perioadă zona a crescut ca potențial turistic dar, din păcate, Rânca mai are mult până să obțină statutul de stațiune montană. „Aceste autobuze nu vor rezolva problema în totalitate având în vedere afluxul de turiști. Singura soluție pentru Rânca este transportul pe cablu. Suntem în faza de lucru la datele conceptuale, după această etapă este nevoie de studii de fezabilitate, proiecte și execuție. Cea mai importantă problemă este identificarea sursei de finanțare. Căutăm soluții la Comisia Europeană”, a mai declarat edilul din Novaci pentru Radio Infinit.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: