spot_img
18.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 4, 2024
Altele
    AcasăSocialFermierii stau cu recolta în...curte

    Fermierii stau cu recolta în…curte

    Campania de recoltare a cerealelor păioaselor a fost finalizată cu succes în județul Gorj, asta în ciuda secetei care nu s-a ținut străină de județul Gorj. Problemele apar la faptul că fermierii preferă să țină recolta în hambare, până când prețul va crește. Cele 3.000 de kilograme la hectar recoltate au un preț de vânzare de nici un leu pe kilogram, motiv pentru care majoritatea fermierilor preferă să stea cu cerealele acasă. Seceta nu a făcut ravagii în Gorj, totuși, aceasta fiind vestea bună, unde la porumb se așteaptă rezultate bune în această toamnă.

    Au fost recoltate peste 3.000 de kilograme la hectar, aferente unei suprafețe de cereale-păioase de peste 10 mii de hectare. Prețul de vânzare este pentru fermieri dezarmant, iar fabricile de pâine nici nu se îngrămădesc să schime situația. Neajunsurile apar la fermierii care aleg să stea cu cerealele nevândute, din cauza prețului de 0,70 de lei pe kilogram. „Noi avem în Gorj, 3.000 de kilograme la hectar, dar dacă facem un raport între cheltuielile de arat și cele de recoltat, concluzia este că producția nu se dovedește una rentabilă”, a declarat Ion Popescu, directorul Direcției Agricole Gorj. Una peste alta, în județul Gorj, motive de îngrijorare nu există din cauza secetei, nu ca în alte județe. Specialiștii adaugă faptul că septembrie-octombrie sunt lunile în care se așteaptă rezultatele producției de porumb. Având în vedere că în Gorj producția de porumb este și cea mai însemnată, peste 60 de mii de hectare, miza se pune ca de obicei pe niște rezultate satisfăcătoare, iar specialiștii au motive să creadă că efectele secetei nu vor lăsa urmări însemnate la recolta agricolă din acest an.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: