spot_img
19.6 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăEconomicExpropriaţii, la Olservmin sau Minprest

    Expropriaţii, la Olservmin sau Minprest

    Minprest sau Olservmin, una din aceste două societăţi i-ar putea prelua pe cei peste 300 de expropriaţi care au rămas pe drumuri în urma închiderii firmelor sindicale. Declaraţia îi aparţine vicepreşedintelui Federaţiei Naţionale Mine Energie, Gheorghe Etăgan. Acesta a afirmat că, deşi nu s-au stabilit posibilităţile de contractare, discuţiile vor avea loc în jurul datei de 15 septembrie.

    La ora actuală, Olservmin a intrat în lichidare judiciară, o parte din salariaţi rămânând pe drumuri, iar alţii au intrat în şomaj. Facturarea serviciilor pe luna iulie face ca în jurul datei de 20 august să se poarte discuţii în vederea achitării restanţelor, dar şi a garanţiilor de bună execuţie, din partea Complexului Energetic Oltenia. Vicepreşedintele FNME, Gheorghe Etăgan, a recunoscut faptul că în momentul de faţă se poartă discuţii pentru ca o parte din foştii angajaţi ai firmelor sindicale închise să fie preluaţi fie de Minprest sau de Olservmin. „Sunt discuţii cu privire la continuarea acestei activităţi de către firma noastră sau de către Minprest. Nu sunt stabilite posibilităţile de contractare a serviciilor, dar e o discuţie pentru data de 15 septembrie”, a spus Etăgan. Reprezentantul societăţii pe zona Rovinari –Berbești susţine că Olservmin este la ora actuală unitatea de prestări servicii care practică cele mai mici tarife de pe piaţă şi care deţine şi autorizaţie pentru activitatea de subteran. Etăgan mai susţine că acționarul unic de la Olservmin a fost nevoit să bage societatea în reorganizare judiciară deoarece dobânzile şi penalităţile de întârziere, înregistrate la bugetul de stat, se ridică la peste 500 milioane lei vechi. La rândul ei, conducerea Minprest încearcă să găsească soluţii cu privire la posibilitatea înfiinţării unei societăţi la care această firmă să fie acţionar unic şi care să preia expropriaţii.

    Aprobarea bugetului, o soluţie

    Preşedintele Consiliului de Administraţie din cadrul Minprest, Anton Sava, a declarat că cea mai simplă cale pentru a se ajunge la angajarea celor aproximativ 350 de expropriaţi, foşti salariaţi ai firmelor sindicale, este aceea de a obţine aprobarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli. Anton Sava a explicat că după aprobarea BVC-ului se poate trece la prezentarea unui material justificativ către Ministerul Energiei şi Guvern în care să se explice faptul că personalul vine la Minprest cu buget cu tot. La ora actuală, Ministerul Energiei a respins aprobarea bugetelor de la Minprest, Medserv şi UEF Motru. Sava a mai ţinut să precizeze faptul că soluţia legată de înfiinţarea unei firme la care acționar unic să fie Minprest şi care să preia expropriaţii este cea mai îndepărtată cale ca şi rezolvare. Zilele trecute, directorul general adjunct din cadrul Minprest, Alin Văcaru, a fost la Bucureşti pentru a încerca să-i convingă pe reprezentanţii Ministerului Energiei cu privire la necesitatea aprobării bugetului societăţii. Personal, acesta crede că înfiinţarea unei firme la care acţionar unic să fie Minprest şi care să preia expropriaţii reprezintă o soluţie pentru aceşti oameni.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: