spot_img
5.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 9, 2023
Altele
  AcasăSocialIonuț Dolănescu așteptat la Bustuchin, de Zilele Comunei

  Ionuț Dolănescu așteptat la Bustuchin, de Zilele Comunei

  Zeci de artişti sunt aşteptaţi în weekend la o nouă ediție a Festivalul folcloric „Iustina Băluţeanu”, desfăşurat în comuna Bustuchin. Festivalul face parte din complexul de manifestări care se desfășoară în localitate, timp de trei zile, cu ocazia Zilelor comunei. Pentru această ediție autoritățile au pregătit cinema în aer liber, turneu de fotbal, demonstrație de karate dar și o paradă a portului popular. Evenimentul se va încheia cu un regal folcloric.

  Propunându-şi revigorarea vieţii cultural-artistice a zonei de est a judeţului Gorj, mai ales în domeniul folclorului, festivalul este deschis deopotrivă tinerilor interpreţi vocali şi instrumentişti, individuali sau grupaţi în formaţii folclorice precum şi ansamblurilor de dansuri populare. Festivalul se împarte în patru secțiuni: solişti vocali de muzică populară , solişti instrumentişti de muzică populară, grupuri instrumentale, dansuri populare. Festivalul este deschis interpreţilor de folclor muzical autentic din localităţile riverane râurilor Gilort, Galbenu, Oltet şi Amaradia.

  Condiții de participare

  Fiecare localitate invitată poate înscrie în concurs maxim doi reprezentanţi pentru fiecare din cele patru secţiuni. Limita minimă de vârstă este de 10 ani, mergând până la 40 de ani (pentru soliştii vocali şi instrumentişti) iar pentru grupurile instrumentale şi formaţiile de dansuri vârsta admisă este între 7-18 ani. Soliştii vocali şi instrumentiştii vor interpreta două piese, din care una fără acompaniament (doină sau balada). Acompaniamentul va fi asigurat de Ansamblul Folcloric „Maria Lătăretu” al Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu. Concurenţii sunt aşteptaţi în ziua de 29.07.2018, orele 10.00, în Piaţa Primăriei Comunei Bustuchin.

  În ce constau premiile?

  Se vor acorda premii şi diplome pentru fiecare secţiune. Astfel pentru soliștii vocali Premiul I va fi în valoare de 300 de lei, valoarea fiind în descreștere, mențiunea obținând o recompensă în cunatum de 100 de lei. Sumele sunt valabile și pentru soliștii instrumentiși și grupurile instrumentale iar dansatorii populari vor putea obține premii cu o valoare cuprinsă între 400 și 100 de lei. În funcţie de numărul de participanți înscriși pentru cele patru secțiuni, se vor mai acorda 5 premii speciale în valoare de 50 lei.

  Trei zile de distracție

  Pentru ediția de anul acesta autoritățile s-au pregătit ca la carte, mai ales că localnicii sărbătoresc Zilele Comunei Bustuchin. „ Va fi o seară de film în aer liber. Va participa actorul Nicodim Ungureanu, născut în satul Pojaru. Vom avea și un turneu de fotbal pentru copii grupa 2008. Avem mai multe echipe invitate. Vom avea o demonstrație de karate reprezentată de CS Petrolul Bustuchin. În ultima seara va fi spectacol folcloric susținut de interpreți de seamă printre care și Ionuț Dolănescu. Seara se va încheia cu un foc de artificii”, a declarat primarul comunei Ion Ciocea. Festivalul folcloric “Iustina Băluţeanu”, la Bustuchin – Gorj a fost înfiinţat în anul 2006.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: