“Având în vedere că am criticat vehement măsura testelor grilă la examene – și gândiți-vă la teste grilă la Limba română – nici nu mă gândesc”, a declarat noul ministru al Educației, întrebată dacă la Evaluarea Națională și la Bacalaureatul de anul acesta vor fi introduse subiecte de tip test grilă, așa cum lăsase de înțeles în vară fostul ministru Ecaterina Andronescu, transmite edupedu.ro
“Rămân modelele de subiecte care au fost publicate (modele care nu conțin teste grilă și care au fost publicate vineri, 1 noiembrie – n.red). Nu luăm decizii peste noapte, așa cum spunea și premierul, nu schimbăm regulile în timpul jocului”, a anunțat Monica Anisie, în cadrul conferinței de preluare a mandatului de ministru al Educației.
În ceea ce privește evaluarea de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, Anisie a anunțat că decizia sa este de a digitaliza aceste evaluări, pentru a reduce birocrația.
Potrivit surselor Edupedu.ro, este vorba despre realizarea unor fișe de feedback personalizat pentru fiecare elev, cu puncte tari și puncte slabe, așa cum reies în urma evaluării, arătând ce știe și ce nu știe elevul, pe baza competențelor evaluate.
Concret, după evaluarea copiilor și introducerea codurilor în aplicația electronică – codurile sunt aferente răspunsurilor elevilor la fiecare întrebare -, sistemul electronic va furniza fiecărui profesor și învățător un document pentru fiecare elev, un prim pas în personalizarea învățării. Profesorul poate completa acest document cu observațiile sale din cunoașterea directă a elevului, iar documentul trebuie mai departe să fie prezentat fiecărui părinte, pentru a ști care sunt lacunele copilului.