spot_img
12.1 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesO familie din Stănești a rămas sub cerul liber: ”Nu doresc altceva,...

  O familie din Stănești a rămas sub cerul liber: ”Nu doresc altceva, decât acoperișul la casă, restul le facem cu ajutorul lui Dumnezeu”

  O familie din comuna Stănești a rămas sub cerul liber după ce casa în care locuiau a fost cuprinsă de un incendiu devastator. În mai puțin de 15 minute, locuința a fost distrusă. În casă locuiesc doi soți octogenari și fiul lor împreună cu soția și copilul.

  „Nu doresc ajutor decât acoperișul la casă, restul le facem cu ajutorul lui Dumnezeu. În casă locuiește mama, tata, fratele cu probleme de sănătate, cumnata și nepoțelul meu. A venit domnul primar cu un constructor, care a făcut un calcul pentru materialele necesare în vederea realizării unui nou acoperiș. Costurile se ridică de aproximativ 30.000 de lei doar pentru materialele de construcție. Avem aproximativ 14.000 de lei, dar mai avem nevoie de ajutor pentru restul sumei. Nu doresc altceva, decât acoperișul“, a spus Ileana Ungureanu, fiica bătrânilor.

  Prietenii și rudele au sărit în ajutor

  Ileana Ungureanu a precizat că veniturile pe care familia le realizează sunt total insuficiente pentru a putea cumpăra materialele necesare. „Părinții mei au o pensie de câte 1.200 de lei fiecare, iar fratele primește o pensie de boală de aproximativ 800 de lei Din acești bani este imposibil să procurăm materialele de construcție necesare pentru acoperiș. Îmi doresc doar să aibă un acoperiș deasupra capului Am fost ajutați până acum de rude și de prieteni. Fiecare a dat cât a putut și le mulțumesc mult pentru gestul lor. Nu credeam că voi ajunge să apelez la ajutorul altora, dar în viață se mai întâmplă și nenorociri, iar oamenii trebuie să dea dovadă de solidaritate.

  Nenorocire este produsă și sperăm să fie o minune să putem trece peste ea“, a mai precizat fiica celor doi bătrâni.

  Locuiesc într-o singură cameră

  Familia locuiește acum într-o singură cameră care nu a fost afectată de incendiu. „Pe mama am luat-o la noi la bloc, în Târgu Jiu, pentru că avea și unele probleme de sănătate și se simțea rău. Tata, fratele, soția lui și copilul stau într-o cameră care nu a fost afectată de incendiu, dar care are pereții uzi. Cumpărasem o mașină de lemne, dar toate au ars în incendiu“, a mai transmis Ileana Ungureanu.

  Focul a izbucnit într-o anexă

  Incendiul s-a produs pe data de 22 septembrie, iar pompierii au anunțat că a avut loc în urma unui scurt circuit electric. „Mă întorsesem cu mama de la un control la Cardiologie, ia câinele a început să devină agitat prin curte. A luat foc o anexă unde aveam depozitate lemnele, după care focul s-a extins. Două tavane s-au prăbușit și urmează și restul“, a mai relatat fiica celor doi bătrâni.

  Donații se pot face în contul bancar: RO59BTRL02001201U90841XX, deschis pe numele Ungureanu Elena

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: