spot_img
24.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăSocialStatul nu mai plătește șomaj tehnic

  Statul nu mai plătește șomaj tehnic

  Statul nu mai decontează, de la 1 iulie 2021, șomajul tehnic. Angajatorii care doresc să aplice măsura șomajului tehnic trebuie să suporte din bugete proprii aplicarea acesteia. În Gorj, peste 6 miliarde de lei au fost cheltuiți pe perioada stării de urgență și alertă.

  Sume colosale au fost decontate de statul roman gorjenilor care au fost trimiși acasă în șomaj tehnic. Facilitatea a fost prelungită succesiv de la începutul pandemiei, ultimul termen până la care s-a prevăzut posibilitatea de a beneficia de acest sprijin din partea statului pentru domeniile restricționate din cauza pandemiei fiind 30 iunie. În Gorj aproximativ 6000 de oameni au bifat șomajul tehnic la solicitarea firmelor în cadrul cărora activau.

  “De la începutul pandemiei am acordat aproape 60 de milioane de lei pentru șomajul tehnic. Sunt foarte mulți care au beneficiat de susținere financiară din bugetul asigurărilor pentru șomaj prin acel 41,5 % din salariul fiecăruia pentru lunile iunie, iulie și august 2020. În 2021, de șomaj tehnic au beneficiat peste 1300 de gorjeni.  De asemenea, am decontat sume importante și pentru părinții care au avut nevoie să rămân acasă, să aibă grijă de copii. În anul 2020 am avut 811 de părinți care au beneficiat în total de peste 5 miliarde de lei”,  au transmis oficialii AJOFM Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: