spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăSocialVânzări mai mari la medicamente

    Vânzări mai mari la medicamente

    Numărul crescut de viroze din acest început de an a adus ceva profit farmaciştilor! Chiar dacă nu este o creştere spectaculoasă la vânzările de medicamente, farmaciile nu duc lipsă de …clienţi, iar luna ianuare adaugă câteva procente la… încasări, în special la vânzarea medicamentelor care nu au nevoie de prescripţie de la medic.

    La mare căutare sunt în această perioadă a anului medicamentele profilactice de combatere a răcelilor, analgezice şi antiinflamatorii, spun farmaciştii. Vestea bună este că faţă de anul trecut, creşterea este de câteva procente la vânzările de medicamente, dar în acelaşi timp, nu se poate vorbi de un profit în adevăratul sens la cuvântului. Creşterea se simte din luna ianuarie 2015, dat fiind că în decembrie semnalele nu erau tocmai bune, iar vânzările erau sub 10 la sută. Valul de răceli pare să fi schimbat situaţia drastic. O arată cifrele, spun farmaciştii. „Nu putem vorbi de un real profit, ci mai degrabă de o creştere destul de mare pe afecţiunile tipice, sezoniere, rinite, răceli, gripe, tuse, cam toate afecţiunile de sezon. Cele mai cerute medicamente în această perioadă sunt cele care se dau fără prescripţie medicală de la nurofen până la teraflu. Cifrele au crescut cu 10% faţă de perioada similară a anului trecut”, a declarat Bogdan Gîdea, farmacist şef Târgu-Jiu.

    Consultarea unui medic, vitală!

    Medicamentele pentru răceli se iau şi fără reţetă de la medic, un aspect bine speculat de pacienţi, dar care nu trebuie să ignore totuşi sfaturile primite chiar de la farmacişti. „Tot timpul este bine ca un medic să vadă despre ce este vorba, indiferent dacă este o afecţiune mai mult sau mai puţin gravă, să nu ignore mersul fie la medicul de familie, fie la cel specialist”, a mai declarat Bogdan Gîdea, farmacist şef Târgu-Jiu. Numărul virozelor ajunsese săptămâna trecută la 450, aproximativ similar cu cel din vacanţa de sărbători, dar ar putea creşte o dată cu reluarea cursurilor. În 16 cazuri, persoanele care au ajuns la spital cu viroze, au necesitat spitalizare. Vulnerbalilitatea crescută rămâne pentru copii şi vârstnicii de peste 60 de ani.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: