spot_img
Altele
    AcasăSocialZeci de mii de gorjeni suferă de boli hipertensive

    Zeci de mii de gorjeni suferă de boli hipertensive

    În evidența Direcției de Sănătate Publică Gorj există peste 10.000 de bolnavi psihic, peste 45.000 de suferinzi de boli cardiovasculare și hipertensive și peste 11.000 diabetici. Pe primul loc în topul celor mai frecvente boli din Gorj se află afecţiunile legate de hipertensiune și probleme cardiovasculare. Peste 45.000 de gorjeni suferă de boli hipertensive, cardiopatie ischemică etc.

    bolnavi-inimaBolile de inimă sunt cea mai întâlnită patologie la noi în țară și, cu toate acestea, sistemul medical este „surprins” de nevoile bolnavilor de inimă. Aproape un milion de români suferă de cardiopatie ischemică. La sfârşitul trimestrului II al acestui an, în datele statistice ale Direcției de Sănătate Publică Gorj există 45.092 de gorjeni bolnavi de afecțiuni care au legătură cu inima/boli hipertensive etc. „Pe parcursul trimestrului I al anului în curs, 1.257 de gorjeni au fost diagnosticați cu boli hipertensive, 354 ieșind din evidențele medicilor. În trimestrul II, 511 persoane au fost diagnosticate cu boli hipertensive, 731 de bolnavi ieşind din evidenţele medicilor. La finalul trimestrului, 45.092 de cazuri au rămas în evidenţe”, a spus Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj. Cardiopatia ischemică este o boală a inimii și cea mai frecventă cauză de deces în România. Afecțiunea se manifestă atunci când apar stenoze (îngustări) la nivelul arterelor care irigă inima. În consecinţă, inima va fi mai prost irigată, iar nivelul crescut al colesterolului, hipertensiunea arterială, obezitatea, fumatul, sedentarismul, diabetul zaharat şi stresul sunt motivele pentru care tot mai mulți români ajung să sufere de această boală.

    Bolnavii nu au nici o șansă în Oltenia

    În Dolj, la sfârșitul anului 2015 au fost înregistrați peste 35.000 de pacienți care suferă de cardiopatie ischemică, scrie Gazeta de Sud. În Mehedinți, anul acesta DSP a avea prinși în statistici 14.000 de bolnavi. Odată depistată boala, pacientul trebuie să ia tratament toată viața. Grave sunt însă cazurile în care bolnavii au nevoie de montare de stenturi pentru a mai putea trăi. În Oltenia, pacienții nu pot beneficia de astfel de intervenții. Chiar și din Clinica de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Craiova, cea mai mare din regiune, pacienții cu infarct miocardic, cazurile urgente care necesită imediat montare de stent, sunt trimiși cu elicopterul la București sau Timișoara, Brașov. Drumul înseamnă însă timp pierdut din viața pacientului și uneori bolnavul poate ajunge prea târziu în spitalul în care i s-ar fi putut salva viața.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: