spot_img
16.9 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăSpecialNouă cupluri şi-au sărbătorit nunta de aur

    Nouă cupluri şi-au sărbătorit nunta de aur

    Sărbătoarea Înălţării Domnului s-a dovedit încărcată în semnificaţii, pentru localnicii din comuna Negomir. Bucuria hramului satului Raci a fost dublată de premierea cuplurilor din comună, care aniversează 50 de ani de căsătorie. Primarul, Ion Gruescu, a păstrat şi în acest an tradiţia şi a participat la oficierea evenimentului, în rol de naş. Nouă cupluri, care şi-au legat destinele acum 50 au primit în semn de consideraţie, din partea autorităţilor locale diplome, urări de sănătate şi câte un premiu de 600 de lei. Pentru toţi localnicii, bucuria sărbătorii a fost întregită de un frumos program artistic.

    Angajamentul luat în faţa lui Dumnezeu acum 50 de ani, de nouă cupluri din comuna Negomir a fost mai mult decât o promisiune, s-a sudat precum un sfânt legământ, respectat la bine şi la greu, iar anii petrecuţi împreună nu au trecut fără să lase ceva în urmă. Au copii mari şi nepoţi, ba chiar strănepoţi şi mai au ceva, o poveste ţesută din experienţele şi amintirile unor vremuri apuse. Cu toţii sunt în etate, iar vârsta bate spre 70-80 de ani, dar cu părul nins şi faţa brăzdată de riduri, toate cele nouă cupluri pot sta oricând un drept exemplu, în faţa generaţiilor de tineri, care aleg căsătoria şi care pleacă pe acest drum dornici să trăiască peste ani şi ani, nunta de aur. Nu au ajuns aici fără perseverenţă, muncă, dragoste şi credinţă în Dumnezeu, după cum spun chiar ei, dar tot la unison, vocea mirilor de aur sună apăsat, sub un amestec de uimire, emoţie şi mulţumire. Au întâmpinat cu toţii greutăţi, dar cumva, pe fiecare în parte, dificultăţile i-a unit şi mai mult în longeviva căsnicie, care la pragul de aur trebuie aniversată aşa cum se cuvine. Sub credinţa aceasta, de cinci an, în comună, s-a mai născut o tradiţie: autorităţile locale obişnuiesc un gest de consideraţie, faţă de cuplurile cu 50 de ani de căsnicie şi le premiază, după oficierea slujbei specifice. Preotul paroh din satul Raci a oficiat slujba cu multă evlavie, în prezenţa naşilor, iar cele nouă cupluri au aşteptat cu emoţie să-şi primească diplomele şi premiile. Pentru ei, sărbătorirea celor 50 de ani de căsnicie, alături de autorităţi a fost un motiv de bucurie, asemeni primarului încântat de rolul de naş.
    La ceas aniversar, primarul Ion Gruescu le-a acord în semn de respect şi apreciere câte un premiu de 600 de lei şi urări de sănătate. Evenimentul a devenit deja o tradiţie, printre cuplurile longevive, asigură edilul comunei. „De cinci ani, avem în Negomir un obicei nobil şi plin de respect, faţă de cuplurile care sărbătoresc 50 de ani de căsnicie. Mă refer la premierea acestora cu diplome şi un premiu, anul acesta, fiecare cuplu bucurându-se de 600 de lei. Bucuria este cu atât mai mare, cu cât, la 2 iulie, de Ispas, este marcat hramul satului Raci, într-o atmosferă de petrecere. Nu pot decât să le urez la câţi mai mulţi ani şi sănătate premianţilor”, a subliniat primarul comunei Negomir, Ion Gruescu.

    50 de ani împreună şi binecuvântaţi

    Cu bune, cu rele, oamenii au trecut prin viaţă şi cu toţii au lăsat ceva în urmă, dar nici lor nu le vine să creadă că fac nunta…de aur. Ştiu că viaţa nu fost deloc pâine şi miere, dar au luat ei ce a fost mai bun de la fiecare an, fiecare clipă petrecută împreună. „Nu am avut probleme să mă despart de soţie şi pe toate le-am rezolvat cum am ştiut noi mai bine. Nu îmi vine a crede că stau la nunta mea de aur, că am trăit s-o prind. Ne bucurăm de tot ce face primarul pentru noi, şi nu numai noi, dar la ceas aniversar să ştim că nu ne-a uitat, contează cel mai mult pentru noi”, a spus unul dintre soţi. „Ne bucurăm de premiu, ne prind bine banii, dar ce ne-am face fără astfel de oportunităţi de a aminti că legământul căsătoriei are valoare”, a completat altul. Ispasul se ţine creştineşte la Negomir, iar cuplurile longevive rezistă greutăţilor prin credinţă, crede şi preotul paroh din satul Raci. Cristian Salavat, preot paroh sat Raci, este convins că „în fiecare căsnicie calea se ţine dreaptă prin credinţă, iar cuplurile aniversate s-au achitat de obligaţia spirituală, venind la biserică”, a declarat preotul Salavat. Sărbătoarea Înălţării a reunit localnicii la hramul satului Raci cu muzică şi dans, oferite de ansamblul din comuna, iar bucuria a fost pe măsura distracţiei.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: