spot_img
11.7 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăActualitateCabinetul de Neuropsihiatrie, redeschis în Policlinica Târgu Jiu

    Cabinetul de Neuropsihiatrie, redeschis în Policlinica Târgu Jiu

    Cabinetul de Neuropsihiatrie Infantilă din Ambulatoriul Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost redeschis de luni, 4 iulie.
    Reputatul medic primar neuropsihiatru infantil Barbu Negreanu va oferi consultații două zile pe săptămână, în cadrul Cabinetului de Neuropsihiatrie infantilă din Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Acesta va face consultații lunea și miercurea, în intervalul orar 09:00 – 11:00, putând să consulte 10 pacienți/zi în baza biletelor de trimitere. „Din fericire, am reuşit să-l convingem pe domnul doctor Barbu Negreanu, medic primar neuropsihiatrie infantilă, care, deşi este pensionar, a acceptat să lucreze la noi, venind, astfel, în sprijinul copiilor care au nevoie de serviciile sale. Venirea dumnealui ne bucură și știm că este un lucru extraordinar pentru pacienții care abia îl așteptau”, a spus Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.
    Experiență de aproape cinci decenii
    Neuropsihiatria infantilă are drept obiect de activitate diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor sistemului nervos specific copilului şi adolescentului: paralizii cerebrale, epilepsii, tulburare reactivă de ataşament, tulburări de învăţare, tulburări de dezvoltare, autism infantil, autism Asperger, autism virtual, deficit de atenţie, tulburare hiperkinetică, tulburările de conduită, tulburări anxioase, tulburări de dispoziţie / afective, schizofrenie, abuzul şi neglijarea copilului, tulburările consumului de substanţe, opiacee, sedative, hipnotice, anxiolitice halucinogene, amfetamine etc, evaluare psihică la copii, clasificare boli mintale, psihopatologie clinică. Neuropsihiatria infantilă este o specialitate grea, complexă şi de o diversitate copleşitoare.
    „Doctorul Barbu Negreanu are o experiență profesională de peste cinci decenii în slujba copiilor cu probleme neuropsihiatrice și a lucrat 47 de ani în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, fiind foarte apreciat atât de pacienți, cât și de colegii medici“, se arată într-un comunicat de presă al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
    „Comunicarea cu un copil este definitorie”
    „În ultimii ani, au crescut considerabil cazurile de copii cu autism, fie că este virtual, infantil sau Asperger. De asemenea, am observat o creștere a cazurilor de tulburări și deficiențe mintale, unele au cauze genetice, dar multe sunt cauzate și de mediu. Tulburările de comportament, ADHD, agresivitatea și așa mai departe pot avea cauze de mediu. De-a lungul carierei am ajutat mii de copii, dar există și afecțiuni pentru care nu ai ce face. Sunt aici pentru pacienți lunea și miercurea. Comunicarea cu un copil este definitorie, acest lucru trebuie cunoscut de toți părinții. De asemenea, dumnealor trebuie să colaboreze cu medicul, să fie deschiși, să asculte ceea ce le spunem la cabinet, să respecte indicațiile medicului”, a afirmat doctorul Barbu Negreanu.
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: