spot_img
11.7 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăActualitateConducerea ISJ despre situația de la Liceul Tehnic Motru: „Luăm în calcul...

    Conducerea ISJ despre situația de la Liceul Tehnic Motru: „Luăm în calcul o măsură radicală“

     

    Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj intenționează să ia măsură drastică în privința Liceului Tehnic Motru, după ce mai multe cadre didactice de la această școală au protestat față de planul de școlarizare pentru anul de învățământ 2022-2023. „Având în vedere problemele cu care se confruntă și pe care ni le creează nouă, probabil că va trebui să luăm în calcul o măsură radicală. Mă gândesc la acest lucru și nu cred că ar fi ceva care să-i mulțumească“, a spus Dana Constantinescu, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

     

    „Nimeni nu își dorește să conducă acest liceu“

     

    Dana Constantinescu a precizat că la liceul din Motru s-au înregistrat mari probleme și tensiuni în cadrele didactice, astfel că la această unitate de învățământ au fost trei controale: „Acest liceu s-a remarcat în ultimul timp cu multe probleme. Este singura unitate școlară din județ care din toamna anului 2020, până în momentul la care vorbim, a avut parte de trei controale de la Corpul de Control al Ministerului Educației. Nicio altă școală nu s-a confruntat cu așa ceva și nu cred că a avut așa de multe probleme. Nicio altă școală nu a avut așa de multe conduceri câte a avut în ultimul timp.

    Din această toamnă avem la conducerea liceului din Motru două doamne profesoare din cadrul liceului și nu au mai dorit să le fie continuate delegațiile și să demisioneze la începutul lunii ianuarie din motive personale, dar au simțit că nu pot conduce această școală din cauza tensiunilor permanente care există acolo. Nimeni nu își dorește să conducă acest liceu.  Nu s-a înscris nimeni la concursul pentru ocuparea funcțiilor de directori. Având în vedere problemele cu care se confruntă și pe care ni le creează nouă, probabil că va trebui să luăm în calcul o măsură radicală. Mă gândesc la acest lucru și nu cred că ar fi ceva care să-i mulțumească“.

     

    „Le-am oferit un număr foarte mare de clase“

     

    Motivul ultimelor nemulțumiri îl reprezintă  numărul claselor a IX-a din planul de școlarizare. Conducerea liceului din Motru a cerut zece clase, iar conducerea ISJ Gorj a aprobat doar șapte.

    „La sfârșitul anului școlar 2021-2022 vor absolvi clasa a VIII-a un număr de 2909 elevi, care se vor regăsi în clasele a IX-a din anul școlar următor. Din totalul de 116 clase a IX-a pe care le vom forma, 26 vor fi de profesională și 90 de clase de liceu la învățământ de zi. Față de anul trecut, vor fi cu aproximativ 600 de copii mai mulți, ceea ce înseamnă că vor fi mai multe clasa a IX-a. Unele dintre unitățile școlare au venit cu propuneri care au depășit așteptările noastre sau care depășesc realitatea numărului de copii din zona respectivă. Cel mai celebru caz a fost cel al Liceului Tehnic Motru.

    În acest an școlar, Liceul Tehnic Motru funcționează cu patru clase de învățământ de zi. Anul acesta, dumnealor au cerut zece clase, opt clase învățământ de zi și două clase de profesională. În zona respectivă a municipiului Motru avem 241 de elevi, iar dumnealor au venit în solicitările dumnealor cu un număr dublu, doar că aceștia nu există. Pentru acești copii sau pentru cei care vor mai putea să vină din localitățile învecinate noi am oferit un număr de 13 clase. La colegiul Național George Coșbuc s-au aprobat șase clase de a IX-a. Deși este un liceu de elită, probabil că ar fi fost îndreptățiți să ceară mai multe clase.

    Liceului Tehnic Motru, în urma propunerii dumnealor, le-am aprobat șapte clase pentru anul școlar următor. Nu au spus acest lucru. Le-am oferit un număr foarte mare de clase și în niciun caz nu este vorba de tăierea unor clase, așa cum au susținut“, a spus Dana Constantinescu.

    Marian Staicu, inspectorul general adjunct al ISJ Gorj, a spus că la Motru este nevoie de 13 clase de primul an de liceu: „Am încercat să fundamentăm foarte corect planul de școlarizare pe metodologie, astfel să echilibrăm situația în toate unitățile de învățământ din Gorj. (…) În discuția pe care am avut-o, directorii au recunoscut la un moment dat că au supradimensionat planul de școlarizare, pe principiu să punem multe ca să aibă de unde să taie.

    Am luat școlile de unde își recrutează elevii și am ajuns la un număr de elevi care pot să meargă la liceele din Motru, astfel că am ajuns al rezultatul că în municipiul Motru mai mult de 11-12 clase nu pot fi realizat. Am luat în calcul și elevii care pot să vină și din la alte localități învecinate și am ajuns la 13 clase“.

     

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: