spot_img
16 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăActualitateDe sărbători, autoritățile anunță o nouă sesiune a Programului “Rabla pentru electrocasnice”

  De sărbători, autoritățile anunță o nouă sesiune a Programului “Rabla pentru electrocasnice”

  Autoritățile anunță continuarea programului Rabla pentru electrocasnice, de sărbători. Sesiunea se va desfășura în luna decembrie. În etapa trecută bugetul programului a fost epuizat în mai puțin de 24 de ore de la debut, fiind rezervate 75.000 de vouchere.

  „Anul acesta vom lansa programul rabla pentru electrocasnice de sărbători, probabil în ultima săptămână a lunii noiembrie, astfel încât în cursul lunii decembrie voucherele să fie valorificate la magazinele de specialitate. Vom păstra aceeași structură și schemă de lansare a programului, adică va fi o perioadă de înscriere a persoanelor în program, după care săptămânal vom scoate grupurile de aparate, electrocasnice așa cum au fost stabilite și în ediția precedentă. Vor fi operate modificări la televizoare astfel încât eficiența energetică la televizoare să fie la alt nivel pentru că nivelul de la ediția precedentă a fost unul foarte ridicat și au fost foarte puține modele care să se încadreze în exigența AFM. Bugetul alocat se va împărți pe fiecare categorie în parte la fel cum s-a făcut în ediția precedentă”, a spus ministrul Tanczos Barna.

  Sume necheltuite

  Suma pusă la bătaie este de 34 de milioane de lei, bani necheltuiți în etapa trecută. ‘Au rămas 34 de milioane de lei din cele 75 milioane de lei. A fost un fenomen ciudat. Foarte multe vouchere solicitate și nevalorificate. Probabil că cetățenii nu știau la ce fel de aparatură electrocasnică se pot aștepta în magazine în privința încadrării în eficiența energetică stabilită la nivelul programului. Aici în decembrie cu siguranță lucrurile vor fi mai clare. Valoarea voucherelor rămâne neschimbată și mergem cu aceleași grupe de aparate”, a mai spus ministrul.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: