spot_img
24.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăActualitateO singură variantă pentru Drumul Expres Craiova - Târgu Jiu. Ce s-a...

  O singură variantă pentru Drumul Expres Craiova – Târgu Jiu. Ce s-a decis!

  Una din cele două variantele acceptate inițial de oficialii CNAIR pentru realizarea drumului de mare viteză Craiova-Târgu-Jiu nu mai este viabilă. Existența unor descoperiri arheologice ar putea pune în așteptare lucrarea. În aceste condiții, pentru a evita orice întârziere, autoritățile iau în calcul doar varianta pe Târgu Cărbunești.

  „Inițial au rămas în calcul două variante pentru acest drum expres. Una care merge pe Valea Amaradiei, alta pe Valea Gilortului.  Se pare că varianta care merge pe Valea Amaradiei o să iasă din calcul pentru că este un sit arheologic unde se lucrează și asta ar îngreuna, în mod sigur, realizarea drumului expres pe acea parte. Acest lucru înseamnă că rămâne fezabilă doar varianta Târgu Jiu- Târgu Cărbunești- Bărbătești- Săulești-Turburea -Țânțăreni -Filiași spre Craiova. Se va lungi centura Craiovei, va trece pe patru benzi, și va face legătura cu celălalt drum expres care merge de la Craiova la Pitești”, a transmis prefectul Marcel Iacobescu.

  Contractul pentru „Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic de Execuţie pentru obiectivul Drum Expres Craiova – Târgu Jiu” a fost semnat de CNAIR cu Asocierea Egis România SA. – Search Corporation SRL. Valoarea contractului este de 20.247.133,77 lei fără TVA, sursa de finanţare fiind din fonduri europene nerambursabile.

  Te-ar mai putea interesa

  2 COMENTARII

  1. Craiova-Filiasi-Carbunesti-Targu Jiu cea mai buna varianta, centura pentru Filiasi, legatura cu Severinul, legatura cu Turceni-Rovinari, legatura cu Turburea-Capreni, legatura cu Transalpina, legatura cu Ticleni-Pesteana-Rovinari.

  2. Zona economica de la Rovinari (termocentrala , fabricile de conponente auto, mineritul) raman departe de acest drum expres. Pacat! ca aici sunt si concentratii de populatie, legaturile cu drumul expres vor fi anevoioase si zona va regresa.

   0

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: