spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateÎntâlnire între reprezentanții CEO și localnicii din Runcurel

  Întâlnire între reprezentanții CEO și localnicii din Runcurel

  Reprezentanții Complexului Energetic Oltenia (CEO) se vor întâlni, săptămâna viitoare cu localnici din satul Runcurel, comuna Mătăsari, care sunt afectați de lucrările miniere din zonă. Întâlnirea a fost stabilită în urma vizitei pe care prefectul județului Gorj, Corneliu Răducan, a avut-o în satul Runcurel. „În urma deplasării pe care am avut-o în satul Runcurel și a problemelor pe care le-am constatat la fața locului, conducerea Complexului Energetic Oltenia a stabilit o întâlnire cu reprezentanții comunității în data de 30 aprilie, ora 11.00, la sediul Prefecturii Gorj.

  Sprijin orice demers care se întreprinde în vederea găsirii unei soluții pentru situația dificilă a localnicilor care sunt afectați de lucrările miniere, dar și pentru desfășurarea activității de exploatare a cărbunelui în condiții normale, astfel că voi fi prezent la discuțiile care vor avea loc“, a transmis prefectul de Gorj.

  Localnicii trăiesc o adevărată dramă

  Localnicii care au mai rămas în sat trăiesc o adevărată dramă. Casele lor se află pe marginea carierei. Oamenii trăiesc mereu cu teama că locuinţele lor ar putea fi înghiţite de imensa groapă. De asemenea, zgomotul asurzitor al excavatoarelor le transformă viaţa într-un coşmar. De asemenea, singurul drum care face legătura cu cimitirul ar putea să fie desființat de compania minieră, așa cum li s-a transmis cetățenilor, astfel încât nu mai pot să își ducă morții la cimitir.

  Oamenii nu au ajuns la o înţelegere cu compania minieră cu privire la compensaţiile pentru terenurile şi casele pe care le deţin. Localnicii susţin că sumele oferite de CEO sunt derizorii şi nu îşi pot cumpăra o casă în altă parte.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: