spot_img
19.7 C
Târgu Jiu
duminică, septembrie 24, 2023
Altele
  AcasăActualitateLiceanul gorjean care a obținut cel mai bun rezultat din țară la...

  Liceanul gorjean care a obținut cel mai bun rezultat din țară la Lingvistică. Va participa la Olimpiada Internațională

  Mihai Alexandru Bratu, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“ din Târgu-Jiu, a reușit să se califice la Olimpiada Internațională de Lingvistică.

  Concursul se va desfășura în Letonia, în perioada 19-23 iulie, dar, pentru că nu toți elevii pot să ajungă din cauza restricțiilor, probele vor fi susținute într-un centru din București, după care lucrările vor fi trimise în centrul din Letonia. Rezultatul este cu atât mai important cu cât Mihai a fost în competiție cu elevi aflați în ani de liceu avansați și cu mai multe participări la Olimpiada Internațională de Internațională. Din cei opt elevi calificați în lotul lărgit au rămas patru, care vor reprezenta România la Olimpiada Internațională de Lingvistică.

  Liceanul gorjean a obținut primul rezultat alături de un alt elev din Timișoara.

  Este pentru prima dată când un elev din judeţul Gorj reuşeşte să se califice în Lotul României la Olimpiada Internaţională de Lingvistică. De asemenea, Mihai Alexandru Bratu a participat şi la faza națională a Olimpiadei de Informatică.

  Mihai Alexandru Bratu a prezentat etapele pe care le-a parcurs: „Prima probă a avut loc la sfârşitul lunii februarie şi a constat în rezolvarea a trei probleme în patru ore. Primii 10 la sută dintre participanţi la secţiunea de perfomanţă s-au calificat, apoi, la Olimpiada de Lingvistică Asia-Pacific, unde România a fost ţară invitată. A două probă s-a desfăşurat pe data de 10 aprilie şi a constat în cinci probleme în cinci ore. Concursul s-a desfăşurat online din cauza pandemiei de COVID-19. Cea mai mare problemă pentru mine a fost încadrarea în timp deoarece problemele au fost cu un grad de dificultate ridicat.

  Am obţinut 40,5 puncte din 100 de puncte, iar la nivelul naţional m-am clasat pe locul trei. Primii zece s-au calificat în lotul lărgit al României“, a povestit liceanul, carea obţinut medalia de bronz la concursul internaţional şi de argint la nivel naţional“.

  Acesta a descoperit Lingvistica în clasa a V-a, când a participat la primul concurs: .”De atunci am dorit să particip în fiecare an. Această disciplină presupsune foarte mult lucru individual“

  Mihai-Alexandru Bratu a terminat cu media 10 toţi anii şcolari din clclul gimnazial şi cel liceal.

  Lingvistica nu se studiază în programa școlară

  Cristina Goanţă, profesor de Limba şi Literatura Română care l-a pregătit pe Mihai-Alexandru la lingvistică, explică în ce constă această disciplină relativ nouă: „Primesc texte în limbi necunoscute de cele mai multe ori, unele dintre ele chiar dispărute, şi traducerea în limba română a unor structuri gramaticale şi, pe baza asocierilor logice, pentru că sunt structuri repetitive, trebuie să descopere reguli care se repetă.

  Este o disciplină necunoscută, care nu este studiată în programa şcolară. Lingvistica presupune studiul unei limbi sub toate aspectele sale. Din acest motiv, olimpiada este legată de profesorii de Limba şi literatura română şi a fost preluată de catedrele de Limba Română”.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: