spot_img
17.5 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăActualitate"Picături de lumină", un concurs cu şi pentru copii

    „Picături de lumină”, un concurs cu şi pentru copii

    Copiii au nevoie de atenţie şi au nevoie ca drepturile lor să le fie cunoscute şi respectate. Acesta este mesajul transmis de autorităţile şi instituţiile din Gorj, care conştientizează cu fiecare ocazie rolul pe care îl jocacă în educarea tinerei generaţii. O nouă ediţie a concursului judeţean „Picături de lumină” a reunit şcolari din întreg judeţul, dar cel mai important, le-a acordat ocazia, alături de cadrele didactice să vorbească adulţilor prin muzică şi dans. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului(DGASPC) Gorj şi Consiliul Judeţean au organizat etapa finală a competiţiei îndrăgite de copiii, care au investit timp şi energie în pregătirea unor frumoase momente artistice.

    Intitulat sugestiv „Picături de lumină”, concursul judeţean a ajuns la final, nu oricum, ci bucurându-se de larga participare a unui public generos cu aplauzele şi aprecierile. Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu a găzduit evenimentul organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, la care au luat parte elevi din întreg judeţul. Şcoli generale şi licee şi-au trimis solii în numele artei, iar probele concursului, de pictură şi evaluare a cunoştinţelor au dezvăluit talentul şi pregătirea copiilor. Au fost reprezentate şcolile calificate în faza finală, printre care cele de la Rovinari, Slivileşti, Scoarţa, Motru, Albeni, Baia de Fier, Turburea, iar dincolo de lista de participare, munca demonstrată pe scenă a intărit mesajul organizatorilor, că educaţia este prioritară pentru copii, dar întrun climat de siguranţă. Premiile puse în joc au răsplătit eforturile participanţilor cu bani şi produse, dar cel mai important, s-au dovedit necesare în stimularea participării la concursuri similare. Organizatorii au întărit ideea că participarea la ediţii viitoare să devină o tradiţie.

    15 echipe prezente

    Conducerea DGASPC a precizat că „la faza finală s-au întâlnit 15 echipaje de la tot atâtea şcoli, iar competiţia a fost una strânsă. Intenţia a fost de a promova drepturile copilului în rândul părinţilor şi cadrelor didactice, care au totodată şi răspunderea popularizării acestora. Sprijin am primit de la Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Consiliul Judeţean Gorj. Concursul este unul interactiv, dar lasă loc şi voii bune, pentru că nu vor lipsi momentele artistice pregătite de concurenţi”, a subliniat directorul adjunct al DGASPC Gorj, Ninela Gruia. Cât despre emoţii, acestea au vorbit de la sine, dar nu au oprit o concurentă să ne facă o mică demonstraţie, în urma căreia, s-au impus aplauze pentru virtuozitatea interpretării la nai. Interpreta, Laura Şerbănoiu este elevă la Şcoala Generală Albeni şi ne-a mărturisit că de emoţii nu scapă oricât s-ar pregăti, dar nu le-ar schimba cu nimic. Îi place naiul şi cum o face să se apropie de public”.

    Mesaj pertinent de la autorităţi

    Că sunt binevenite acţiunile educative a conchis şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Râbu, impresionat să se afle în mijlocul concurenţilor. „Nu facem decât să fim alături de copii talentaţi care merită un viitor strălucit. Contează ca ei să capete şanse iar noi, autorităţile, să le sprijinim” , a spus Râbu.
    Concursul s-a bucurat de succes şi susţinători, semn că vor urma ediţii similare.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: