spot_img
17.6 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateProtestele se mută în fața sediului CEO. Ce revendicări vor avea protestatarii

  Protestele se mută în fața sediului CEO. Ce revendicări vor avea protestatarii

  Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013 de la cariera Lupoaia, vrea să mute protestul din Piața Prefecturii din Târgu Jiu în fața sediului Complexului Energetic Oltenia (CEO). Manifestațiile vor avea un nou obiectiv, și anume desființarea departamentului inspectorilor sociali, unde sunt angajați mai mulți lideri de sindicat: „Cerem debarcarea liderilor de sindicat. Va fi un alt obiectiv al protestului. Este vorba de acel departament al inspectorilor sociali, unde opt oameni au salarii de lux, de 70 milioane de lei vechi net, plus că sunt în Consilii de Administrație. Eu îl anunț pe domnul director să ia în considerare în noua reorganizare desființarea acestui departament, pentru că nu își mai are rostul. Acest departament a existat pentru a putea fi folosit liderul de sindicat împotriva omului, a muncitorului la negocierile de contract. Avem niște contracte foarte proaste. Unele drepturi au fost câștigate tot prin grevele făcute de oameni, nu prin negocierile liderilor de sindicat. Angajații de la CEO au pierdut multe drepturi“, a spus Nicu Bunoaica, unul dintre principalii lideri ai protestatarilor din fața Prefecturii Gorj.

  Proiectul legislativ a fost trimis la Președinție pentru promulgare

  Protestul din Piața Prefecturii din Târgu Jiu durează de aproximativ cinci luni. Protestatarii au militat pentru aprobarea proiectului legislativ privind vârstei de pensionare la 52 de ani și cel puțin 25 de ani de activitate în condiții deosebite muncă.
  Proiectul a fost aprobat de Camera Deputaților, for decizional, cu un singur vot împotrivă, iar acum se află la președintele Klaus Iohannis pentru a fi promulgat. Un rol deosebit de important îl reprezintă normele metodologice de aplicare a acestei legi.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: