spot_img
22.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăEconomicAGA de la CEO a aprobat înființarea societăților mixte

  AGA de la CEO a aprobat înființarea societăților mixte

  Adunarea Generală a Acționarilor Complexului Energetic Oltenia (CEO) a aprobat, în data de 1 iulie, înființarea de societăți mixte pentru realizarea de investiții în noile grupuri pe gaze și parcuri fotovoltaice.
  CEO urmează să caute, în perioada următoare, parteneri pentru realizarea grupurilor pe gaze. Daniel Burlan a explicat cum vor funcționa aceste noi societăți: „Se numesc SPV-uri sau societăți vehicul. Ne dorim să atragem parteneri care să participe alături de noi la realizarea acestor investiții noi“.

  Ce prevede Planul de restructurare

  Planul de restructurare și decarbonare prevede investiții în unități noi de producție cu o capacitate instalată cumulată de până la 2.000 MW. Se are în vedere dezvoltarea de capacități noi pe gaze naturale cu o capacitate instalată totală de până la 1.300 MW, la Turceni și Ișalnița. De asemenea, opt parcuri fotovoltaice se vor construi la Turceni, Rovinari și Ișalnița cu o capacitate instalată totală de cca 700 MW; reabilitarea/retehnologizarea și modernizarea microhidrocentralei de la Turceni cu o capacitate instalată de 10 MW.
  Planul de restructurare a fost retrimis la Comisia Europeană și se așteaptă să fie aprobat în această toamnă

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: