spot_img
25.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Altele
  AcasăActualitateRefugiate din Ucraina, tratate la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

  Refugiate din Ucraina, tratate la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

  Două femei din Ucraina au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, una dintre ele fiind internate. Una dintre femei este însărcinată și manifesta dureri.
  „Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu a primit, în ultimele zile, primii refugiați ucraineni cu probleme de sănătate. Două femei au ajuns la Camera de Gardă-Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean, una dintre ele fiind internată.
  Prima pacientă s-a prezentat la Camera de gardă pe data de 7 martie 2022 și a fost însoțită de asistentul comunitar al Primăriei Săcelu și un translator. Femeia, în vârstă de 36 de ani, originară din Kiev, este însărcinată și a manifestat dureri, astfel că a fost adusă la spital. Ea avea nevoie de un consult ginecologic și a fost văzută de medicul de gardă, care i-a recomandat tratament. Tânăra nu a avut nevoie de internare“, a transmis Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

  Asistenţă medicală gratuită pentru refugiaţii ucraineni

  Cea de-a doua pacientă din Ucraina s-a prezentat la Camera de Gardă miercuri, 9 martie, din cauza unor probleme ginecologice. „Medicul de gardă care a consultat-o a decis că se impune internarea. În prezent, tânăra de 24 de ani, originară din Cernăuți, se află internată la Secția Obstetrică-Ginecologie“, a mai transmis purtătorul de cuvânt al spitalului.
  Spitalele din România oferă asistenţă medicală gratuită pentru refugiaţii ucraineni care au fugit din calea războiului.
  Refugiaţii beneficiază de aceleaşi servicii medicale ca asiguraţii români, fără plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, precum şi de medicamentele, materialele sanitare, dispozitive medicale şi servicii cuprinse în programele naţionale de sănătate curative.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: