spot_img
22.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăActualitateȘanse minime pentru agricultorii afectați de grindină să beneficieze de despăgubiri

  Șanse minime pentru agricultorii afectați de grindină să beneficieze de despăgubiri

  Culturile agricole ale localnicilor din mai multe comune din Gorj au fost afectate de grindină. Sătenii au asistat neputincioși la cum este distrusă munca lor din tot anul în mai puțin de câteva minute. Stănești, Turcinești, Lelești, Urdari și Plopșoru sunt localitățile care au fost afectate cel mai grav de grindină. „Toată cultura de porumb este distrusă, inclusiv mazărea, este distrusă. Totul este compromis și nu avem speranțe că își va reveni. Am cheltuit mulți bani și producția este compromisă. Poate o să primim un ajutor din partea autorităților“, a spus un agricultor din comuna Stănești.

  Constantin Bicheru, primarul comunei Stănești, a precizat că pagubele sunt importante, pentru că sunt mulți cetățeni care trăiesc din agricultură. Acesta a adăugat că au fost afectate sute de hectare de terenuri agricole.

  Nu s-a primit nicio cerere pentru acordarea de despăgubiri

  Sunt șanse mici ca agricultorii să fie despăgubiți. Doar cei care încheie asigurări agricole pot să beneficieze de compensații. „Comitetele locale de situații de urgență primesc cereri de la cetățenii afectați. Suprafața nu a fost extinsă. A fost pe areale restrânse. Au fost distruse culturile și mai ales grădinile familiale. Nu avem în vigoare alte acte normative pentru a asigura despăgubiri pentru efectele meteorologice nefavorabile. Singura măsură de precauție care poate fi luată de către toți fermieri este asigurarea culturilor. Deocamdată, nu avem nicio cerere depusă la nivelul Direcției Agricole. Reprezentanții instituției sunt pe teren și fac o evaluare a pagubelor produse de grindină“, a precizat Valentin Priporeanu, directorul Direcției Agricole Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: