spot_img
15.4 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateStrămutările de la Runcurel sunt blocate de trei proprietari care cer prețuri...

  Strămutările de la Runcurel sunt blocate de trei proprietari care cer prețuri de zeci de ori mai mari față de valoare pieței

  Trei proprietari de gospodării din satul Runcurel, comuna Mătăsari, blochează cariera Jilț Nord, dar și achiziționarea altor proprietăți, susține conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO). Daniel Burlan, președintele Directoratului CEO, a precizat, la o emisiune de televiziune, că aceștia cer prețuri chiar de 20-30 de ori mai mari față de valoarea pieței. Din cauza lor, nu se poate demara achiziționarea altor proprietăți.

  „S-au făcut evaluările celor 33 de gospodării care sunt pe perimetrul carierei Jilț Nord. Ne-am dorit dintotdeauna să ne înțelegem cu proprietarii și negocierea directă cu aceștia în vederea achiziției gospodăriilor sau a unei variante de strămutare, reconstrucție sau cumpărare de alte gospodării în schimbul celor care le cedează. Din cauză că sunt câțiva proprietari a căror pretenție este exagerată, undeva la peste 20-30 de ori prețul de piață și stabilit în urma evaluărilor. Aceștia sunt în imediata vecinătate a fronturilor și nu putem să evoluăm până nu rezolvăm acele proprietăți. Nu ne mai putem adresa celorlalți proprietari pentru că riscăm să achiziționăm degeaba. Avem discuții și cu acești proprietari, pentru a găsi soluții, dacă, din păcate, vom merge pe expropriere de utilitate publică, dar sperăm să ne înțelegem cu proprietarii pentru că este corect să-i despăgubim la un preț just, pentru că o despăgubire pe cauză de utilitate publică înseamnă foarte puțini bani. Urmează să purtăm discuții cu cei trei proprietari cu care nu ne-am înțeles și blochează avansul carierei Jilț Nord“, a spus Daniel Burlan.

  Biserica și cimitirul vor fi strămutate

  O altă situație este legată de biserica și cimitirul din satul Runcurel. Localnicii se plângeau că nu mai pot ajunge aici din cauză că un drum a fost afectat de lucrările miniere. „Am rezolvat problema cimitirului și bisericii. Împreună cu Mitropolia Olteniei am identificat soluția legală de a le strămuta“, a spus Daniel Burlan.

  Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan, a organizat mai multe întâlniri cu localnicii din Runcurel, pentru a găsi o cale de rezolvare pentru această situație. Satul a ajuns pe marginea carierei miniere ca urmare a avansării lucrărilor.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: