spot_img
23.4 C
Târgu Jiu
luni, septembrie 25, 2023
Altele
  AcasăActualitateTurismul din Târgu Jiu a crescut ca urmare a redeschiderii circulației pe...

  Turismul din Târgu Jiu a crescut ca urmare a redeschiderii circulației pe Transalpina

  Redeschiderea circulației pe Transalpina, cel mai înalt drum din țară, a dus la o creștere a turismului în municipiul Târgu Jiu. La această concluzie a ajuns prefectul județului Gorj, Corneliu Răducan. „În weekend-ul imediat următor după redeschiderea circulației pe Transalpina, la parcarea din dreptul Parcului Central din municipiul Târgu Jiu erau numai mașini din alte județe. Am trecut special să observ care este situația. Erau mașini din Prahova, din Iași, din București și din alte județe. Oamenii își fac un traseu și municipiul Târgu Jiu cu operele lui Brâncuși este inclus. Este un lucru care nu poate decât să ne bucure“, a precizat prefectul Corneliu Răducan.

  Se montează parapete pe Transalpina

  Transalpina a fost redeschisă circulației pe data de 16 iunie. „Deschiderea Transalpine era programată în același timp cu cea a Transfăgărășanului. Faptul că Transalpina s-a redeschis cu două săptămâni mai devreme este exclusiv meritul lucrătorilor de la Secția Drumurilor Naționale Târgu Jiu“, a mai adăugat prefectul de Gorj.
  Acesta a precizat că se lucrează la montarea de parapete, fiind o cerință solicitată de Poliția Rutieră, pentru a crește gradul de siguranță: „S-au montat parapete, pentru că una dintre obiecțiunile celor de la Poliție a fost chiar lipsa acestor elemente de siguranță“.
  De asemenea, pe zona stațiunii Rânca se efectuează lucrări de asfaltare. „Se frezează și se toarnă asfalt, pentru că partea carosabilă a fost afectată pe perioada iernii“, a mai spus prefectul de Gorj.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: