spot_img
12.1 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitateContestație în instanța de judecată împotriva depozitului de deșeuri

  Contestație în instanța de judecată împotriva depozitului de deșeuri

  Depozitul de deșeuri din municipiul Târgu Jiu ar putea să fie închis din nou, de astă dată definitiv, cu toate că s-au făcut investiții importante în reducerea poluării și a fost redeschis din data de 1 iulie. O asociație a contestat în instanța de judecată autorizația de construcție eliberată pentru amenajarea „celulei“ 3 din interiorul depozitului de deșeuri.
  „Este pe rolul instanței de judecată o contestație împotriva «celulei» 3. Această contestație va fi admisă, nu se va mai putea construi această celulă și nu se vor mai putea depozita acolo deșeuri. Găsirea unei altei locații devine o prioritate. Contestația a fost depusă de Asociația «Slobozia vrea aer curat». La momentul actual, există autorizație de construire pentru «celula» respectivă. Dumnealor au contestat această autorizație de construcție“, a spus prefectul de Gorj, Corneliu Răducan, la o emisiune de la Gorj Tv.
  Problemele cu privire la poluarea generată de depozitul de deșeuri au început să apară de când la Târgu Jiu au fost aduse gunoaie din județul Alba. „Din discuțiile avute cu reprezentații operatorului depozitului de deșeuri, 40% din gunoaiele depuse în celula 2 nu sunt ale noastre“, a mai spus prefectul Corneliu Răducan.

  Găsirea unui alt amplasament pentru o nouă groapă de gunoi, o prioritate

  Prefectul de Gorj a menționat că a purta discuții cu președintele Consiliului Județean Gorj pe tema identificării unui nou teren pentru mutarea depozitului de deșeuri: „Din discuțiile mele cu președintele Consiliului Județean Gorj a reieșit faptul că există în lucru găsirea unei locații pentru amenajarea unei noi gropi de gunoi. Domnul președinte al Consiliului Județean Gorj este extrem de receptiv. Dumnealor au luat în calcul trei sau patru variante care sunt luate în calcul“

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: