spot_img
14.4 C
Târgu Jiu
vineri, mai 3, 2024
Altele
    AcasăCulturaEveniment artistic pe terenul de joacă dintr-un sat gorjean

    Eveniment artistic pe terenul de joacă dintr-un sat gorjean

    Asociația Docuart organizează spectacolul-expoziție „Confesiuni congruente – Ascultă-mă! Încurajează-mă! Hai să facem lucruri împreună!“ în satul Ceauru, comuna Bălești, județul Gorj. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 9 aprilie, de la ora 11:00, pe locul de joacă de la Stadionul Ceauru.

    Evenimentul face parte din proiectul „CONGRUENT”, organizat de Docuart în perioada 2021-2022 și dedicat copiilor, părinților, profesorilor și membrilor comunității din Ceauru-Bălești.
    „În cadrul evenimentului, organizatorii, împreună cu copiii Școlii Gimnaziale „Antonie Mogoș” Ceauru, au pregătit o expoziție temporară de tip „instalație artistică” interactivă, pentru copiii și părinții interesați, scopul fiind cel de a atrage atenția publicului asupra problemei, mereu de actualitate, a legăturii dintre părinți și copii, aflată sub presiuni sociale, dar și identitare – la nivel familial“, se arată într-un comunicat de presă.

    Introspecție în relația personală dintre părinte și copil

    Intervenția artistică este curatoriată de masteranzi  CESI – Centrul de excelenta în studiul imaginii, în cadrul programului de studii culturale din cadrul Universității București.

    „Inițiativa Docuart vine către comunitatea din Ceauru pentru a produce un moment de reflecție asupra nevoilor celor mici, dar și asupra capacității noastre, a tuturor, de a înțelege aceste nevoi și de a le putea lua în considerare. Prin spectacolul-expoziție propus, participanții vor avea ocazia de a explora, printr-o metodă neașteptată, relația personală dintre părinte și copil, dar și de a petrece timp împreună“, se mai arată în comunicatul de presă.

    Proiectul CONGRUENT, derulat de Asociația Docuart în parteneriat cu Școala Gimnazială „Antonie Mogoș” din sat Ceauru, comuna Bălești, județul Gorj, dezvoltă activități de parenting și de combatere a bullying-ului prin cinematerapie, servicii psiho-terapeutice, ateliere de antreprenoriat și educație financiară, pentru comunitatea interetnică de profesori, copii și părinți din comuna Bălești. Până la finalul acestui an, 400 de profesori, părinți și copii vor beneficia de programele din cadrul CONGRUENT. De asemenea, proiectul CONGRUENT are în vedere activarea unui Grup de Inițiativă Locală pentru organizarea de campanii de conștientizare, activități civice comune și acțiuni de dialog.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: