spot_img
21.2 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăEconomicÎncă un grup energetic de 600MWh, la Rovinari?

    Încă un grup energetic de 600MWh, la Rovinari?

    Statul român ar trebui să se gândească încă de pe acum care va fi modalitatea de continuare a activităţii, pe platforma energetică Rovinari! Opinia a fost împărtăşită de specialiştii din domeniu şi asta ca urmare a faptului că actualele grupuri energetice au depăşit perioada de exploatare de 30 de ani. Aceştia consideră că statul român ar trebui să-şi construiască un grup energetic nou lângă cel al chinezilor.

    Specialiştii din sistemul energetic naţional lucrează intens la proiectul ce vizează realizarea grupului energetic de 600MWh, la Rovinari, însă cu toate acestea se gândesc şi la viitorul energetic românesc. Astfel, energeticienii din Gorj consideră că statul român ar trebui să se gândească la un proiect energetic, care să permită continuarea activităţii, pe platforma Rovinari. Semnalele de alarmă sunt trase în condiţiile în care orice proces energetic, durează o anumită perioadă, iar actuala termocentrală de la Rovinari a îndeplinit perioada de exploatare. Concret, perioada de exploatare a unui grup energetic este de 30 de ani, însă actualele grupuri energetice depăşesc, ca şi funcţionare, trei decenii. În acest sens, specialiştii spun că după 2020 actualele grupuri energetice nu ar mai fi eficiente, lucrările de reabilitare nefiind la fel de performante ca şi construirea unui nou grup. Mai mult decât atât, specialiştii cred că statul român ar trebui ca în noua strategie energetică să pună accent mare pe mixtul energetic, iar la Rovinari, alături de grupul chinezilor să construiască un nou grup energetic de aceeaşi capacitate, 600 MWh.

    Proiect, în grafic

    În ceea ce priveşte noul grup energetic ce se va construi începând cu 2015, la Rovinari, surse din sistem susţin că acest proiect este singurul din cele patru: Tarnita, Cernavodă, Deva şi Rovinari, aflate în derulare, care prezintă credibilitate. Astfel, cu un studiu de fezabilitate ce se aşteapta a fi finalizat, deja discuţiile avansate au dus la stabilirea locaţiei, în spatele actualei termocentrale. Conform unor surse demne de încredere, suprafaţa la sol a noului grup energetic de 600MWh va fi de 12 hectare, aici intrând şi spaţiile aferente asigurării utilităţilor, staţie de desulfurare, denoxare, sală cazane, respectiv maşini. În ceea ce priveşte funcţionarea noului grup energetic, aburul de pornire şi hidrogenul va fi asigurat de actuala termocentrală de la Rovinari.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: