spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăEconomicParlamentarul Cristina Prună, despre investigarea Planului de Restructurare al CEO: „Nu mai...

  Parlamentarul Cristina Prună, despre investigarea Planului de Restructurare al CEO: „Nu mai este demult o problemă doar a Gorjului“

  Parlamentarul USR Cristina Prună consideră că problema Complexului Energetic Oltenia (CEO) este a României. Comisia Europeană a deschis o investigație aprofundată a Planului de Restructurare propus de CEO, pentru a beneficia pe o perioadă de cinci ani de ajutoare stat.

  „Am aflat cu îngrijorare vestea că Comisia Europeană deschide o investigație aprofundată cu privire la măsurile de sprijin acordate de stat companiei CE Oltenia. Vestea este cu atât mai serioasă, cu cât realizăm rolul pe care îl joacă CEO atât în sistemul energetic cât și rolul său economic și social, fiind cel mai mare angajator în județul Gorj.

  Sigur, am putea să ne uităm după vinovați. Cu siguranță sunt mulți și au pus cu toții, din diverse interese, multe politice, câte o piatră în această corabie care se scufundă. Au plecat mulți capul atunci când, de nenumărate ori, s-a discutat despre tranziție energetică, despre planuri de decarbonare, despre posibilitățile reale de modernizare a acestei companii.

  Însă, ce aș vrea să înțelegem cu toții este că situația de la CEO nu mai este demult o problemă doar a Gorjului. Problema CEO ar trebui privită ca una a întregii Românii. Perspectivele sunt complicate, însă soluții pot fi construite și va trebui să arătăm Bruxelles-ului că avem viziune.

  Ce ar trebui să se întâmple în concret? Ei bine, mi-aș dori ca colegii mei, miniștrii Energiei, Muncii, Dezvoltării, Mediului, Investițiilor și Proiectelor Europene să se așeze la aceeași masă și să gândească soluții integrate pentru a ieși la liman. Fără o finanțare serioasă și fără crearea unui cadru care să atragă investitori în zonă, atât în sectorul energetic, cât și pentru a diversifica activitatea economică, perspectivele nu se vor schimba. Îmi doresc să pun umărul la acest plan pentru că da, problema Gorjului și a CEO a devenit problema noastră, a tuturor”, a spus parlamentarul USR.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: