Salariaţii de la UEF Motru ce au fost disponibilizaţi începând cu 1 mai ar putea primi plaţi compensatorii! Cel puţin asta reiese din declaraţiile făcute de prefectul judeţului, Alin Văcaru, acesta susţinând că se vor purta discuţii cu parlamentarii de Gorj pentru ca printr-un act normativ să se poată acorda salarii compensatorii şi angajaţilor restructuraţi de la UEF Motru.
După ce a preferat să facă reducă personalul direct productiv pentru a menţine pe piaţa unitatea de foraj pe care o conduce, conducerea UEF Motru pare a dori să ajute foştii salariaţi. Asta reiese din declaraţiile făcute de prefectul judeţului, Alin Văcaru, acesta precizând că, prin implicarea parlamentarilor, se doreşte a se emite un act normativ prin care persoanele rămase pe drumuri să primească plăţi compensatorii, asemeni disponibilizaţilor din CEO. „Domnul Petrescu încearcă în această perioadă, a stat de vorbă cu deputaţii, cu senatorii , ca persoanele ce vor fi disponibilizate să primească, la fel cum primesc angajaţii CE Oltenia, plăţi compensatorii. Prin primirea de plăţi compensatorii, poate vor exista angajaţi ce vor dori să primească aceste fonduri, să plece singuri şi să nu mai fie nevoie să se facă acele disponibilizări”, a declarat prefectul de Gorj. Partea rea a situaţiei este că până în prezent, conducerea UEF Motru nu a luat legătura, spre exemplu, cu deputatul Mihai Weber, acesta ştiind despre situaţia angajaţilor respectivi, din presa locală.
Fuziune cu bătăi de cap
Cum procedura de fuziune dintre Minprest şi UEF Motru este una greoaie, conform administraţiei CEO, se va merge pe soluţia plăţilor compensatorii, săptămâna viitoare urmând să aibă loc o întâlnire dintre prefectul judeţului, conducerea UEF Motru şi acţionarul majoritar, în speţă, CE Oltenia. „Domnul Petrescu era interesat de o fuziune cu Minprest, la fel şi domnul Petroniu, numai că această procedură este de durată, va dura câteva luni până la finalizarea documentaţiei, fiind nevoie de mai multe aprobări”, a mai spus Văcaru. O eventuală fuziune cu Minprest pare a fi acceptată de conducerea societăţii de foraj, însă reprezentanţii primei unităţii prestatoare s-au declarat nemulţumiţi de contractul de asociere încheiat cu partenerii de la UEF Motru. „Nu am avut discuţii până în prezent cu reprezentanţii CE Oltenia. Ce pot să vă spun este că noi am mai avut un contract de asociere cu UEF Motru şi acum tragem ponoasele pentru lipsa de implicare a acelor de la unitatea de foraj”, a declarat, la rândul lui, directorul Minprest, Gabriel Giorgi. În situaţia în care UEF Motru nu se va redresa din punct de vedere financiar, fuziunea cu Minprest pare la ora actuală cea mai viabilă soluţie la care va apela acţionarul majoritar.