spot_img
Altele
    AcasăEvenimentPolițist din dosarul „Mafia cărbunelui“, condamnat la patru ani şi patru luni...

    Polițist din dosarul „Mafia cărbunelui“, condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare

    Un poliţist din judeţul Gorj a fost condamnat definitiv de către Curtea de Apel Craiova pentru că a primit mită de la transportatorii de cărbune. Agentul de poliţie Gheorghe Milodin a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova la o pedeapsă de patru ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru luare de mită şi fals intelectual. Acesta a fost trimis în judecată în dosarul „Mafia Cărbunelui“.

    Acesta a fost găsit vinovat de comiterea a patru infracţiuni de luare de mită în perioada 2014-2015. Acesta a primit bani de la transportatorii de cărbune pentru ca aceştia să nu fie controlaţi.

    După executarea sentinţei, Gheorghe Milodin va avea interdicţie timp de cinci ani pentru a-şi exercita meseria.

    Acesta a fost prins în urma unor acţiuni de monitorizare. În urmă cu cinci ani, mai mulţi poliţişti au fost anchetaţi, iar unii dintre ei au fost trimişi în judecată.

    Cărbune transportat cu ajutorul polițiștilor

    Poliţiştii gorjeni anchetaţi în dosarul „Mafia cărbunelui“ au fost trimişi în judecată în anul 2015. Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată a 17 persoane, dintre care 12 sunt agenţi de poliţie de pe raza judeţului Gorj.

    Potrivit Parchetului General, cei 12 oameni ai legii au fost acuzați de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a mai dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane, implicate în transportul ilegal de cărbune sustras de la carierele Complexului Energetic Oltenia.

    Potrivit procurorilor, în perioada 2014 – septembrie 2015, inculpaţii, agenţi de poliţie care patrulau pe ruta Motru – Rovinari – Turceni – Ţânţăreni, judeţul Gorj, au protejat persoane care transportau şi comercializau cărbune sustras de pe benzile de transport aparţinând Complexului Energetic Oltenia, fără a avea documente de provenienţă şi pe care îl valorificau ulterior către beneficiari din judeţul Gorj şi din judeţele limitrofe. Anchetatorii au stabilit că sustragerile de cărbune se derulau în special pe traseul benzilor transportoare către Termocentrala Rovinari, în zonele în care circuitul de benzi este amenajat de-a lungul gospodăriilor unor cetățeni ai localităţilor Roşia Jiu şi Rogojelu. Lignitul era descărcat în grădinile proprii, pentru ca ulterior să fie încărcat în autoutilitare sau camioane aparținând proprietarilor gospodăriilor sau altor persoane fizice ce deţineau astfel de mijloace de transport cu capacitatea cuprinsă între 3,5 și 16 tone. Mai mult decât atât, în scopul uşurării activităţilor ilegale, aceştia şi-au confecţionat ori achiziţionat diverse bunuri ori utilaje pe care le utilizau în furtul de cărbune. Potrivit procurorilor, în perioada 2014 – septembrie 2015, inculpaţii, agenţi de poliţie care patrulau pe ruta Motru – Rovinari – Turceni – Ţânţăreni, judeţul Gorj, au protejat persoane care transportau şi comercializau cărbune sustras de pe benzile de transport aparţinând Complexului Energetic Oltenia, fără a avea documente de provenienţă şi pe care îl valorificau ulterior către beneficiari din judeţul Gorj şi din judeţele limitrofe. Anchetatorii au stabilit că sustragerile de cărbune se derulau în special pe traseul benzilor transportoare către Termocentrala Rovinari, în zonele în care circuitul de benzi este amenajat de-a lungul gospodăriilor unor cetățeni ai localităţilor Roşia Jiu şi Rogojelu. Lignitul era descărcat în grădinile proprii, pentru ca ulterior să fie încărcat în mijloacele de transport aparținând proprietarilor gospodăriilor sau altor persoane fizice ce deţineau astfel de mijloace de transport cu capacitatea cuprinsă între 3,5 și 16 tone.

    În vederea tranzitării zonei Rovinari în bune condiţii, inculpaţii care sustrăgeau cărbune se aflau în relaţii cu agenţi de poliţie care le permiteau să parcurgă zona lor de responsabilitate fără a verifica provenienţa mărfii. Totul contra unor sume de bani, deşi cunoşteau faptul că aceasta este sustrasă. De altfel, unii agenţi de poliţie beneficiau şi ei de cărbunele sustras şi chiar le indicau transportatorilor rutele sigure pe care puteau merge. De asemenea, nu le verificau documentele de provenienţă, majoritatea acestora fiind falsificate.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: