spot_img
22.3 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitatePrimar: „Investițiile sunt blocate de lipsa bugetului. Se pierd bani!“

  Primar: „Investițiile sunt blocate de lipsa bugetului. Se pierd bani!“

  Dumitru Popescu, primarul localității Drăguțești, a declarat, la o emisiune de la IMPACT TV, că toate investițiile sunt blocate pentru că nu există un buget: „De la Distrigaz am primit aviz favorabil pentru toate satele care nu beneficiază de alimentare cu gaze. Avizul este pentru un an de zile și noi trebuie să căutăm finanțarea. Nemulțumirea mea și a colegilor primari este că nu avem buget și, din acest motiv, nu putem să stabilim nimic. Degeaba ne plimbăm pe la București cu hârtii. Nu putem să avem un consultant, nu putem să facem un proiect, pentru că nu putem să plătim. Nu putem să facem o achiziție, pentru că legea achizițiilor spune în felul următor: nu ai voie să faci vreo achiziție, atâta timp cât nu există un buget. Eu nu am auzit nimic de aprobarea bugetului. Este cel mai important lucru pentru comunitatea noastră și pentru țară, să știm fiecare cum ne împărțim banii. Nu putem să avem proiecte, dacă nu avem bani, nu putem să accesăm proiecte“.

  Primarul din Drăguțești susține că localitatea sa poate să piardă fonduri europene importante: „În momentul de față, în anul 2021, sunt câteva proiecte pe fonduri europene care trebuie depuse până în luna aprilie. Nu se pot depune atâta timp cât noi nu putem să facem o achiziție cu un consultant sau cu un proiectant. Aceste proiecte vor trece pe lângă noi și va spune cineva că nu am fost buni, pentru că nu le-am accesat. Adevărul este că nu s-a făcut bugetul și ne ține pe loc. Se pierd acești bani“.

  „Nu merge bine țara“

  Primarul din Drăguțești susține că nu va mai fi timp suficient în acest an pentru a mai fi efectuate lucrări de investiții: „Anul 2021 va avea doar trei luni lucrătoare. După cum facem bugetul, nu vom avea timp să facem licitații și vine iarna. Dacă mai face cineva o contestație, ajungem în august. Se mai lucrează o lună și jumătate sau două luni, vine frigul și ne-am oprit. Nu merge bine țara. Motivul este unul singur: bugetul trebuie făcut în noiembrie și în decembrie să se știe tot“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: