spot_img
15.6 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitatePrefectul de Gorj este supărat pe instituțiile de mediu

  Prefectul de Gorj este supărat pe instituțiile de mediu

  Prefectul județului Gorj s-a declarat nemulțumit de activitatea instituțiilor care se ocupă de protejarea mediului: Agenția pentru Protecția Mediului și Garda de Mediu. Indicatorii stațiilor de monitorizare au indicat, săptămâna trecută, timp de mai multe zile, un nivel „rău“ al calității aerului.

  Cosmin Pistol, prefectul de Gorj, a declarat la IMPACT TV că a sesizat Ministerul Mediului și așteaptă să fie făcute verificări: „S-a întâmplat o dată și mi s-a spus că s-a stricat nu știu ce analizator, s-a întâmplat a doua și a treia oară și atunci am trimis Corpul de Control. Nu i-am crezut că poluarea provine de la centralele de apartament sau de la gospodării. Am făcut o adresă către Ministerul Mediului, după ce am înțeles că local nu mă pot descurca. Am cerut suportul celor de la București și speră să nu întârzie, pentru că deocamdată ceea ce mi se explică nu înțeleg, nici nu vreau să înțeleg și nici nu cred. Cred că există un corp de control la nivelul Ministerului. Am cerut să se verifice activitatea și dacă ceea ce transmite Protecția Mediului este corect sau nu“.

  Stațiile de monitorizare a calității aerului, amplasate în zone mărginașe

  A procedat corect când a amplasat acele stații, unde se află acum? De exemplu, stația de la Rovinari se află pe sediul administrativ al unei cariere, lângă o bandă de cărbune, în loc să fie în zona centrală. La fel și în Târgu Jiu, stația este amplasată în zona Aparegio, iar panoul de informare este în zona centrală. Vreau să văd dacă s-a procedat în mod corect. O să insist ca lucrurile să nu rămâne așa. Am multe supărări“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: