spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăEvenimentITM a aplicat amenzi în cuantum de 99.500, în doar o săptămână

  ITM a aplicat amenzi în cuantum de 99.500, în doar o săptămână

  În perioada 15-19 martie 2021 inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat 34 de  controale care au vizat atât domeniul relațiilor de muncă, cât și domeniul securității și sănătății în muncă.

  Aceștia au aplicat 25 de sancțiuni, din care 23 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 99.500 de lei și 2 avertismente.

  Totodată, au fost dispuse 92 de măsuri obligatorii de remediere a deficiențelor, neîndeplinirea sau îndeplinirea parțială de către entitatea controlată a măsurilor dispuse de inspectorii de muncă, la termenele stabilite de aceștia, putând atrage noi sancțiuni cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei. ”Cele mai frecvente încălcări ale legislației muncii depistate în timpul controalelor sunt: lipsa echipamentelor de protecție individuală sau neconformitatea acestora, neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă, neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă.

  Inspectorii de muncă din cadrul instituției noastre au verificat respectarea prevederilor Legii numărul 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, în vederea asigurării unui mediu de muncă sigur pentru securitatea și sănătatea lucrătorilor”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: