spot_img
11.7 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăEvenimentO parte din inculpaţii lotului "FBI" a declarat recurs

    O parte din inculpaţii lotului „FBI” a declarat recurs

    Magistraţii Tribunalului Gorj au prelungit mandatele de arestare preventivă în cazul a doar şapte din cei 13 tineri trimişi după gratii de judecători, ceilalţi şase fiind puşi în libertate. Vorbim despre tinerii care au fost implicaţi în fraude informatice. Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Gorj, magistratul Ion Marin a precizat că inculpaţii cărora li s-a prelungit starea de arest preventiv au declarat recurs la decizia instanţei.

    În dosarul privind cei 13 inculpaţi arestaţi preventiv pentru fraude informatice, instanţa Tribunalului Gorj a decis eliberarea acelor persoane asupra cărora s-a considerat că planează un grad de vinovăţie mai mic. Astfel, din totalul celor aflaţi după gratii, şapte au rămas în stare de arest iar la şase s-a decis judecarea în stare de libertate. „Tribunalul Gorj a decis prelungirea stării de arest preventiv pentru şapte din inculpaţi şi judecarea în stare de libertate a şase dintre aceştia”, a mai precizat judecătorul Ion Marin. Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Gorj a mai declarat că dintre cei care au fost puşi în libertate de instanţă doi sunt din Gorj, altor trei gorjeni prelungindu-se starea de arest. Reprezentanţii Tribunalului au declarat faptul că cei şapte inculpaţi, cărora li s-a prelungit starea de arest preventiv au declarat recurs la decizia instanţei. „S-a apreciat o activitate infracţională mai slabă a celor faţă de care s-a decis judecarea în libertate”, a precizat Ion Marin.

    Surse DIICOT: „Nu erau capii”

    În ceea ce priveşte poziţia procurorilor DIICOT, aceştia nu au declarat recurs la decizia de judecare în libertate a celor şase inculpaţi, fără a se oferi detalii în acest sens. Şi totuşi se pare că „cei care au fost puşi în libertate nu făceau parte din linia întâi a celor ce acţionau, nu erau capii”, după cum au precizat surse din cadrul DIICOT. Inculpaţii sunt acuzaţi de săvârşirea unor grave infracţiuni, fiind vorba de fraude informatice la nivel înalt, astfel că 90 de români s-au organizat în reţele specializate şi au vândut americanilor iahturi şi maşini de lux, care nu existau în realitate. Afacerea a mers aproape trei ani, timp în care au reuşit să încaseze de la americani 20 de milioane de dolari. În acest caz de fraudă informatică sunt implicaţi 90 de români din mai multe judeţe din ţară, care au păcălit o mie de americani.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: