spot_img
17.5 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 29, 2024
Altele
    AcasăHeadlinesElevii din Aninoasa învaţă înghesuiţi într-un depozit de lemne

    Elevii din Aninoasa învaţă înghesuiţi într-un depozit de lemne

    Elevii din satul Costeşti, comuna Aninoasa învaţă într-un depozit de lemne, după ce şcoala în care învăţau ar fi trebuit să fie demolată din cauza pericolului de prăbuşire. Primăria a avut banii pentru demolarea clădirii vechi în care a funcţionat şcoala, dar nu i-a putut folosi „graţie” inspectorului general şcolar, Ion Işfan, care nu a dat avizul de demolare.

    Clădirea în care s-au desfăşurat cursurile până de curând este veche de peste 90 de ani. Zidurile şcolii au putrezit, iar podeaua s-a degradat foarte tare. În aceste condiţii şcoala a devenit un adevărat pericol, motiv pentru care primarul a luat decizia de a cere sprijinul ministerului pentru a demola clădirea în locul căreia urma să ridice alta nouă. Numai că socotelile primarului Ilie Pietroi nu s-au potrivit cu cele ale inspectorului general şcolar, Ion Işfan, care nu a dat avizul de demolare, cu toate că Ministerul Educaţie a vărsat în cont banii pentru ca această clădire să fie distrusă din temelii: „Am primit bani de la minister pentru a demola clădirea veche şi ridicarea alteia noi în locul ei, doar că m-am lovit de răspunsul negativ primit de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, mai exact a domnului Ion Işfan, care a refuzat categoric să îmi acorde avizul pentru demolarea clădirii. Probabil este specialist când a spus că nu se dărâmă clădirea. Totul este putrezit, pentru că toată clădirea este din lemn. Podele sunt arcuite, iar clădirea a luat-o la vale. Clădirea prezintă un pericol iminent de prăbuşire şi există riscul să de dărâme peste copii. A fost şi o comisie care a evaluat clădirea şi a spus clar că prezintă pericol. Însă am pierdut şi banii, că au rămas în cont şi de la inspectorat au fost direcţionaţi către altă şcoală”, a declarat Ilie Pietroi, primarul comunei Aninoasa.

    Părinţi: Este inadmisibil să ducem copiii acolo

    Pentru ca elevii să nu piardă orele de curs edilul a amenajat două săli de clasă în depozitul de lemne al şcolii. Spaţiul este mic, iar elevii învaţă înghesuiţi. Cei mai afectaţi de această situaţie sunt cei 58 de elevi, care se conformează, pentru că actul educaţional trebuie să meargă înainte. Educatorii speră însă la o şcoală nouă, unde să-şi urmeze cursurile în condiţii normale. „Aici spaţiul este îngust, copiii stau înghesuiţi, însă, decât acolo unde există pericol, mai bine aici. Vrem şi noi o şcoală nouă, unde copiii să înveţe carte fără teama că se pot dărâma pereţii peste ei”, a spus una dintre educatoarele şcolii. Părinţii au acceptat să-şi vadă proprii copii în depozit, până când noua şcoală va fi ridicată. Cum şanse pentru ridicarea unei alte clădiri nu se întrevăd curând, părinţii au cerut explicaţii primarului: „Suntem foarte supăraţi pentru că nu se mai face aici o altă şcoală în locul celei care se dărâmă pe zi de trece. Trebuie să se întâmple o tragedie ca să se poată face ceva în ţara asta? Este inadmisibil să ducem copiii acolo, să stăm cu teama că se dărâmă clădirea peste ei. Aici unde sunt acum, spaţiul este mic, copiii noştri învaţă înghesuiţi”, a spus unul dintre părinţii unuia dintre elevi. La fel ca acesta şi alţi părinţi au aceeaşi părere în sensul că trebuie ridicată o altă clădire în locul celei care stă pe să cadă.

    Işfan: Soluţia este la domnul primar în ogradă

    La Inspectoratul Judeţean Şcolar Gorj situaţia nu este văzută la fel cum o văd cei din sat. Inspectorul general şcolar, Ion Işfan spune că nu poate eluda legea: „Anul trecut a pus termopane la şcoală. Are centrală termică, şcoala nu prezintă acel grad şi nu putem sfida legea. Soluţia este la domnul primar în ogradă. Dacă a luat decizia de a muta copiii în depozit, tot el să găsească spaţiul necesar pentru elevi. Şcoala nu poate fi dărâmată că vrea primarul”, a declarat Ion Işfan, inspectorul şcolar general. Primarul Ilie Pietroi spune că nu va lăsa problema şcolii nerezolvată, ci va merge din noul la Minister pentru a găsi soluţii astfel încât elevii să nu mai fie nevoiţi să înveţe carte într-un depozit de lemne.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: