spot_img
21.7 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 14, 2024
Altele
    AcasăCulturaPrimele ceasuri ediție limitată ”Tudor Vladimirescu” ajung la cumpărători. Ce personalitate va...

    Primele ceasuri ediție limitată ”Tudor Vladimirescu” ajung la cumpărători. Ce personalitate va purta primul ceas

    Primele cincizeci de ceasuri realizate în ediție limitată, dedicate lui Tudor Vladimirescu și Revoluției din 1821, vor fi livrate de la începutul săptămânii viitoare, urmând ca celelalte 150 de exemplare să ajungă la clienți până la 15 noiembrie 2021.

    Primul ceas ”Tudor Vladimirescu” a ajuns deja la președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, în cadrul unui eveniment de lansare a ceasului ”Tudor Vladimirescu”, la Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I” București.

    „Ceasul ”Tudor Vladimirescu” este realizat la inițiativa Asociației Excelsior pentru Excelență în Educație și a adus laolaltă Laboratorul Antic Horologivm, fondat de Mihai Ceciu, cel mai bun ceasornicar din România, situat în top 10 la nivel mondial, și Manufactura Tavannes Watch&Co din Elveția, condusă de românul Florin Niculescu. Deși fabricat în Elveția și asamblat în România, prin parteneriatul cu cei doi români care locuiesc în Elveția, Mihai Ceciu și Florin Niculescu, ceasul ”Tudor Vladimirescu” devine un produs autentic românesc. Totodată, prin acest proiect, Tavannes, companie cu renume ce are în portofoliu ceasuri utilizate de artileria română ori de personalități precum Aurel Vlaicu, din România revine în România după aproape 80 de ani.

    Ceasul Tudor Vladimirescu este prima inițiativă a asociației, apărută sub umbrela proiectului CU ROST“, se arată într-un comunicat de presă.

    Ceasurile sunt fabricate în Elveția

    Designul ceasului a fost conceput de doi tineri artiști, Octavia și Lucian Loiș, fondatorii studioului ȘEZI din Transilvania. Pe cadranul ceasului regăsim, într-o formă stilizată și actualizată, pandurii, detaliul de pe mânerul sabiei, inelul primit de la părinții săi, dar și scrierea chirilică, specifică vremii.

    Ideea proiectului ceasului #CUROST a apărut în decembrie 2020, iar contractul pentru furnizarea lui a fost semnat în iunie 2021. Ceasul este realizat în ediției limitată, 200 de exemplare premium, numărul fiind ales pentru a celebra 200 de ani de la Revoluția din 1821.

    Ceasurile sunt fabricate în Elveția, având componente de calitate – mecanism elvețian, geam din safir, carcasă din inox sau PVD, curea din piele – și sunt asamblate în Laboratorul Antic Horologivm din București.

    Totodată, în data de 9 septembrie, la Biblioteca Centrală Universitară Carol I, a fost lansat, în mod oficial, ceasul Tudor Vladimirescu, în prezența unor personalități culturale, colecționari ori susținători ai proiectului. Tot atunci, academicianul Ioan Aurel Pop a primit primul din cele 200 de ceasuri realizate în ediției limitată cu ocazia Bicentenarului.

    „Am hotărât să avem mai multe acțiuni în anul Bicentenar Tudor Vladimirescu, prin care să ajungem la cât mai multe categorii de oameni. Am început cu lansarea și reeditarea unor cărți despre Revoluția din 1821 lucrând cu cele mai prestigioase instituții culturale din România și am continuat cu o emisiune filatelică realizată de Romfilatelia. Încheiem cu acest ceas prin care am vrut transpunem importanța momentului 1821 într-un obiect unic și care să ne amintească mereu de sacrificiul lui Tudor Vladimirescu, dar și ce putem face în fiecare zi pentru țară sau comunitate”, a declarat Iulian Popescu, președintele executiv al Asociației Excelsior pentru Excelență în Educație.

    Ceasul mai poate fi comandat online pe https://ceasuri.curost.ro/, însă mai bine de jumătate au fost deja precomandate, estimarea fiind că toate cele 200 de ceasuri vor fi epuizate în maxim o lună.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!