spot_img
9.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 2, 2023
Altele
  AcasăNationalMesaj al premierului Ciolacu, în plenul reunit al Parlamentului

  Mesaj al premierului Ciolacu, în plenul reunit al Parlamentului

  Premierul Marcel Ciolacu a adresat un mesaj în plenul reunit al Parlamentului de marți, în contextul în care Guvernul își asumă răspunderea pe proiectul de lege privind măsurile fiscale. El a subliniat că administrația pe care o conduce are un obiectiv clar – să implementeze reforme și politici economice care să servească interesul românilor și dezvoltarea țării.

  În cadrul mesajului, Ciolacu a făcut și o precizare importantă. A declarat că nu va susține niciodată persoanele care confundă funcția publică cu interesele lor personale sau cu propriile moșii. Acest mesaj vine în contextul unor discuții despre etica și transparența în administrația publică, subliniind angajamentul său față de buna guvernare și responsabilitatea față de cetățeni, dar și problemele de până acum în ceea ce privește nivelul de colectare și facilitățile preferențiale.

  „„De trei luni de zile, nu a fost zi în care pachetul propus astăzi să nu fie discutat, iar fiecare măsură analizată, chiar de mai multe ori, cu toţi partenerii sociali – sindicate, patronate, orgnizaţii neguvernamentale, administraţie locală. Pentru că eu cred că atunci când vrei reaşezarea întregului sistem fiscal trebuie să discuţi înainte cu toată lumea. Modelul economic bazat pe privilegii şi facilităţi fiscale pe care s-a mers până acum nu mai poate continua! România nu-şi mai permite facilităţi şi privilegii de 75 de miliarde de lei şi o evaziune fiscală de 150 de miliarde de lei pe an. Adunate înseamnă 15% din PIB, exact cât ne-ar trebui ca să ajungem în media europeană la venituri. Astăzi avem printre cele mai mici taxe şi impozite din Europa pe capital, dar încasăm cel mai puţin TVA. Practic, mai mult de o treime Nu încasăm! La impozitul pe profit încasăm doar un sfert din ce ar trebui, iar la impozitul pe venit – doar 80%. Nu încasăm taxe, în schimb ne împrumutăm la nesfârşit, riscând blocarea banilor de la Uniunea Europeană. Aşa nu vom ajunge nicăieri!”, a afirmat Marcel Ciolacu, în plenul reunit din Parlament.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: