spot_img
9.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 2, 2023
Altele
  AcasăNationalProgramul Casa Verde Fotovoltaice suspendat din cauza litigiilor

  Programul Casa Verde Fotovoltaice suspendat din cauza litigiilor

  Programul Casa Verde Fotovoltaice a fost pus în pauză începând cu data de 26 septembrie, ca urmare a unei hotărâri emise de Curtea de Apel Oradea. Această decizie a venit în urma unei cereri depuse de unul dintre instalatorii care nu au primit validarea din partea Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), conform informațiilor furnizate de Agerpres.

  Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că va depune o cerere de recurs la Curtea de Apel Oradea cu scopul de a debloca și relua Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023 în cel mai scurt timp posibil. Această suspendare a programului a stârnit îngrijorare în rândul celor interesați să beneficieze de acest tip de asistență pentru instalarea de panouri fotovoltaice.

  „Începând de astăzi, 26 septembrie 2023, Programul Casa Verde Fotovoltaice se suspendă ca urmare a Hotărârii Curţii de Apel Oradea nr. 199/2023 în dosarul 3168/111/2023 prin care se admite cererea formulată de reclamanta Dhelectric Systems SRL, în contradictoriu cu pârâta Administraţia Fondului pentru Mediu. Prin această decizie s-a dispus suspendarea executării Deciziei de soluţionare a contestaţiei privind respingerea dosarului de validare al reclamantei Dhelectric Systems SRL ca şi instalator publicat pe site-ul AFM în data de 28 august 2023 şi suspendarea întregii proceduri de publicare a listei instalatorilor validaţi, de alegere a acestora de către beneficiari şi de încheiere a contractelor de participare şi de finanţare până la soluţionarea definitivă a cauzei ce face obiectul dosarului 3168/111/2023”, se arată într-un comunicat al AFM.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: