spot_img
12 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăPoliticSoarta investițiilor, minge de ping pong între guvernanți. Weber: ”Este inadmisibil!”

  Soarta investițiilor, minge de ping pong între guvernanți. Weber: ”Este inadmisibil!”

  Primarii sunt debusolați pe tema fondurilor din PNDL. Ministrul Dezvoltării și premierul României nu se pun de acord pentru a comunica în aceiași direcție. În timp ce Cseke Attila și Florin Cîțu se contrazic, zeci de șantiere din Gorj sunt puse sub semnul întrebării. Pe de altă parte, fără decontări, firmele de construcții riscă falimentul.

  Sistarea finanțărilor într-o perioadă propice construcțiilor este de departe cea mai mare lovitură pe care Guvernul o poate da românilor. Primarii nu își duc la îndeplinire investițiile promise, cetățenii nu beneficiază de confort iar constructorii își închid societăți. Liderul PSD Gorj Mihai Weber susține că modul în care sunt gestionate toate aceste probleme reflectă incompetența celor aflați în fruntea țării.

  „Ministerul Dezvoltării a epuizat creditele bugetare alocate Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru anul în curs…”, ne anunță ministrul Cseke Attila. Prin urmare, în timp ce premierul Florin Cîţu este în campanie electorală pentru șefia PNL și se laudă că toate investițiile care sunt în derulare prin PNDL vor merge mai departe, că facturile vor fi plătite, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației îl contrazice informând primăriile, printr-o scrisoare, că au fost „EPUIZATE” fondurile din PNDL, pentru anul în curs.

  Deși vara este cel mai bun sezon pentru construcții, ministerul recomandă „SISTAREA” lucrărilor. Asta înseamnă încă un an pierdut și multe firme care vor fi băgate în faliment. De fapt, această scrisoare transmisă UAT-urilor, prin care acestora li se comunică faptul că creditele bugetare alocate au fost epuizate, demonstrează incompetența acestei guvernări și modul neprofesionist  în care a fost construit bugetul.

  Deci, cine minte? Ministrul Dezvoltării, atunci când anunță primarii că s-au epuizat fondurile, sau premierul Cîțu, când afirmă că fondurile vor fi plătite? Este inadmisibil ca premierul să aibă un discurs public total diferit față de ministrul care gestionează aceste fonduri”, a declarat liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: