spot_img
1.1 C
Târgu Jiu
luni, decembrie 4, 2023
Altele
  AcasăSocialIPS Părinte Mitropolit Irineu a resfinţit Biserica din Parohia Colţeşti, judeţul Gorj

  IPS Părinte Mitropolit Irineu a resfinţit Biserica din Parohia Colţeşti, judeţul Gorj

  În Duminica a 4-a după Sfintele Paşti, închinată de Biserica noastră minunii vindecării slăbănogului de la Vitezda (Ioan 5, 1-15), Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, a săvârşit Sfânta Liturghie şi slujba de resfinţire a Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Parohia Colţeşti, Protoieria Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj.

  Sfântul locaş de rugăciune din Parohia Colţeşti, Protoieria Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj, aflat sub purtarea de grijă a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, s-a dovedit neîncăpător duminică, 29 aprilie, pentru numărul mare de credincioşi veniţi să participe la bucuria duhovnicească a resfinţirii, în urma finalizării lucrărilor de restaurare a picturii executate aici în ultimii ani. Slujba de resfinţire, urmată de Sfânta Liturghie arhierească, au fost săvârşite de către IPS Părinte Mitropolit Irineu, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. După cum a reieşit din Actul de resfinţire căruia i-a dat citire părintele protoiereu Iulian Mărgineanu de la Protoieria Târgu Cărbuneşti, Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Colţeşti a fost târnosită la 10 noiembrie 1963, de către ÎPS Firmilian, Mitropolitul de atunci al Olteniei. Lucrările de îmfrumuseţare executate la sfântul locaş, care au vizat îndeosebi restaurarea picturii, au fost făcute cu osteneala enoriaşilor parohiei păstoriţi de părintele paroh Florin Diaconu, cu sprijinul Consiliului Local al Primăriei Logreşti, de care aparţile localitatea Colţeşti.

  „Biserica este locul întâlnirii omului cu Dumnezeu”

  În cuvântul adresat credincioşilor la finele slujbei euharistice, Mitropolitul Olteniei a tâlcuit învăţăturile reieşite din textul evanghelic duminical despre vindecarea slăbănogului de la Vitezda. De asemenea, IPS Părinte Mitropolit a subliniat importanţa deosebită a Bisericii în viaţa credincioşilor creştini ortodocşi. „Sfinţirea unei biserici adună întotdeauna în jurul Sfântului Altar mulţime mare de credincioşi care doresc să participe la coborârea Sfântului Duh peste sfântul locaş pregătit şi îmfrumuseţat pentru acest mare şi minunat eveniment. Este o slujbă specială la care participă şi cei care au plecat din lumea aceasta, deoarece bucuria duhovnicească a unui asemenea act este legată atât de de cele pământeşti, cât mai ales de cele cereşti, pentru că în Biserică Îl chemăm în rugăciune şi Dumnezeu vine să se sălăşluiască aici, unde este locul de întâlnire al omului cu Dumnezeu. Iată de ce Biserica este foarte importantă în viaţa noastră şi ea nu se poate compara cu niciuna din instituţiile pământeşti de care avem nevoie numai temporar în această viaţă. Aşadar, în Biserică Îl întâlnim pe Dumnezeu şi găsim pace sufletelor noastre, aşa cum permanent ne cheamă Mântuitorul Hristos: <> (Matei 11, 28). Iar Evanghelia de astăzi întăreşte cele spuse despre importanţa Bisericii în viaţa noastră, pentru că de cele mai multe ori noi venim la biserică pentru a ne tămădui rănile sufleteşti şi trupeşti pe care le purtăm precum slăbănogul din Evaghelie. În Biserică, Dumnezeu vine să-i vadă şi să-i cerceteze pe cei aflaţi în boli şi suferinţe, pentru că El a venit în lume să tămăduiască toată boala şi neputinţa, odată cu eliberarea noastră de sub robia păcatului şi a morţii. El a luat astfel toate păcatele şi suferinţele noastre şi le-a răstignit pe cruce. Prin urmare, Mântuitorul Iisus Hristos este adevăratul Doctor al sufletelor şi al trupurilor noastre, Cel care ne vindecă nu numai temporar, pentru viaţa aceasta, ci şi pentru viaţa veşnică. El singur ne vindecă de moarte, căci prin Învierea din morţi a biruit definitiv moartea şi ne-a dăruit nouă viaţă veşnică”, a spus IPS Irineu.

  IPS Părinte Mitropolit Irineu i-a felicitat pe toţi cei care au contribuit la înfrumuseţarea Bisericii parohiale din Colţeşti, Gorj. Pentru implicarea deosebită în această sfântă lucrare, preotul paroh Florin Diaconu a primit rangul bisericesc de iconom, iar mai multe persoane au primit Gramate chiriarhale de mulţumire din partea Mitropoliei Olteniei.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: