spot_img
3.4 C
Târgu Jiu
vineri, decembrie 1, 2023
Altele
  AcasăSocialParc de agrement pentru bolnavii de la Complexul de Îngrijire Suseni

  Parc de agrement pentru bolnavii de la Complexul de Îngrijire Suseni

  Bătrânii și bolnavii internați la Complexul de Îngrijire Suseni au la dispoziție un parc de agrement amenajat pe malul râului Șușița Seacă. Parcul constă în patru alei pietruite de-a lungul cărora au fost plantate sălcii și au fost amplasate băncuțe. Punctele de interes ale parcului constă într-un lac ornamental cu 40 de păstrăvi, dar și un foișor unde bătrânii pot să vină oricând doresc și să se destindă.

  Florin Tănăsescu, coordonator personal de specialitate al Complexului de Îngrijire Suseni, ne spune că parcul a fost realizat cu forțe proprii, fără niciun fel de costuri: „Lucrările de amenajare au început în luna mai 2017. Parcul este făcut cu forțe proprii de către angajații complexului. Nu au existat cheltuieli suplimentare, pentru că materialele folosite au fost obținute prin sponsorizare. Foișorul este realizat de angajații noștri, iar lemnul folosit provine din proprietatea noastră. Am obținut autorizație de la Ocolul Silvic Runcu pentru a folosi patru salcâmi. Este un lac ornamental cu păstrăvi pe care i-am primit gratuit de la o păstrăvărie din comuna Arcani. Bătrânii vin zilnic și hrănesc peștii. Am cumpărat o mâncare specială“.

  Încă două noi foișoare

  Lucrătorii Complexului de Îngrijire lucrează în această perioadă la construirea a încă două noi foișoare. De asemenea, urmează ca și lacul ornamental să fie modernizat. „Mai facem încă două foișoare la amenajarea cărora se lucrează. Trebuie să turnăm ciment și să realizăm un zid din piatră de 40 de centimetri“.

  Șase porci pentru sărbătorile de iarnă

  Complexul de Îngrijire de la Suseni dispune de o gospodărie anexă în care sunt crescuți șase porci, care vor fi sacrificați cu ocazia sărbătorilor de iarnă: „În gospodăria anexă creștem șase porci, care sunt hrăniți cu mâncarea rămasă, în vederea îmbunătățirii meniului de Crăciun. Am asigurat, anul trecut, câte un porc pentru fiecare centru din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj câte un porc de sărbătorile de iarnă. Am dat, anul trecut, opt porci“.

  Te-ar mai putea interesa

  1 COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: