spot_img
24.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, septembrie 30, 2023
Altele
  AcasăSocial„Noaptea Muzeelor”, la un liceu din Târgu Jiu

  „Noaptea Muzeelor”, la un liceu din Târgu Jiu

  Evenimentul european „Noaptea Muzeelor” a fost marcat și de către Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, în incinta căruia se află un muzeu interesant.

  Acțiunea a fost denumită „Noaptea Albă a Tudorului”, sub deviza ISTORIA SE SCRIE CU «TUDOR». Evenimentele au fost organizate cu sprijinul Primăriei Municipiului Târgu Jiu și înscrise în calendarul „Anul Bicentenar Tudor Vladimirescu”, derulat de Consiliul Județean Gorj.

  „Proiect educațional – cultural, aflat la a treia ediție, „Noaptea Albă a Tudorului” a valorificat, la fel ca în fiecare an, creativitatea, originalitatea și implicarea elevilor colegiului, prin organizarea de ghidaj muzeal, workshop-uri, în IT și robotică, miniconcerte, târgul firmelor de exercițiu, ateliere de creație, ateliere de teatru și dans, fotografie sau design vestimentar, prezentarea proiectului „Școala Ambasador” și proiectelor Erasmus+, dar și a concursului „Care pe Care” (desfășurat de mai bine de 10 ani la CNTV)“, a spus Cristina Goanță, director al Colegiului Național „Tudor Vladimirescu“.

  Lecție de istorie predată de liceeni

  Elevii de la CNTV au participat la o serie de activități prin care au reușit să prezinte istoria într-un mod inedit: „Activitățile desfășurate au demonstrat valoarea incontestabilă a spiritului adolescentin, forța creatoare și dorința de afirmare a elevilor.

  În an bicentenar, la împlinirea celor 130 de ani de istorie a Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”, profesorii împreună cu elevii liceului, de la cei mai mici – clasa pregătitoare -, până la cei mai mari – elevii claselor a XII-a, au realizat mai multe activități pentru rememorarea trecutului și sărbătorirea prezentului“ , Daniela Ileana Vîlceanu, profesor coordonator programe și proiecte CNTV.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: