spot_img
16.3 C
Târgu Jiu
joi, octombrie 5, 2023
Altele
  AcasăActualitateProprietarul unei case aflate în construcție, amendat de ITM cu 40.000 de...

  Proprietarul unei case aflate în construcție, amendat de ITM cu 40.000 de lei

  Proprietarul unei construcții care este edificată în comuna Dănești a fost amendat cu 40.000 de lei de către inspectorii de muncă din cauză că folosea pentru execuția lucrărilor de construcție două persoane care nu aveau forme legale.

  „Inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Muncă Nedeclarată au depistat două persoane care prestau activitate în domeniul construcțiilor, în beneficiul unei persoane fizice, aceasta fiind sancționată cu amendă contravențională de 40.000 lei.

  Cele două persoane identificate de către inspectorii de muncă lucrau la construcția unui imobil, în comuna Dănești“, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

  George Octavian Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, a spus că există obligația legală de a încheia în formă scrisă contracte individuale de muncă: „Readucem în atenția publică faptul că, indiferent de statutul angajatorului, fie persoană fizică, fie persoană juridică, potrivit Legii 53/2003, Codul Muncii, acesta are obligația de a încheia în formă scrisă contracte individuale de muncă cu lucrătorii înainte de începerea activității, în caz contrar riscând aspre sancțiuni contravenționale”.

   

  Amenzi de aproape 100.000 de lei

   

  Săptămâna trecută, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au încheiat 44 procese-verbale de control, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

  „Urmare a neconformităților constatate, cu ocazia controalelor, au fost dispuse 72 măsuri de remediere.

  Cu ocazia definitivării controalelor au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 97.000 lei“, se mai precizează în comunicatul de presă.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: