spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitateS-a decis! Cum se împart primele funcții la Gorj!

  S-a decis! Cum se împart primele funcții la Gorj!

  Negocierile purtate la centru păstrează același prefect, la Gorj. Liberalul Marcel Iacobescu rămâne la cârma Prefecturii Gorj. Pentru menținerea acestei poziții, liberalii au sacrificat o altă funcție, potrivit unor surse, cea de inspector general al Inspectoratului Școlar. Dana Constantinescu ar urma să părăsească scaunul de șef, social-democrații urmând să își numească un om pe această funcție.

  Strategia social-democraților a fost să recupereze funcția de prefect în județele în care au pierdut alegerile, în scrutinul trecut. Așa se face că la Gorj, unde au câștigat detașat fiecare competiție electorală, își pot îndrepta atenția spre alte funcții importante. În urma ultimelor negocieri PSD a obținut 20 de funcții de prefect, PNL 18 și UDMR 4.

  „Lucrurile s-au negociat și, credem noi, că s-a obținut un echilibru. Dacă inițial se vorbea ca acolo unde PSD deține șefia CJ să obțină și funcția de prefect, ulterior, s-a revenit și avem chestiuni echilibrate în toată țara. Sunt și alte discuții, pe alte funcții politice importante, secretari de stat, funcții pe deconcentrate”,  transmis deputatul PNL Gheorghe Pecingină.

  Primarii văd diferit situația

  „Vrem funcțiile să fie ocupate de oameni capabili.(..) Funcțiile de subprefect, eu le văd pe amândouă ca fiind ale PSD, dacă s-a negociat ca funcția de prefect să rămână la PNL. Mă gândesc că nu e loc de întors”, susține primarul din Motru, Cosmin Morega.

  “Eu aș fi vrut ca postul de prefect să revină PSD pentru că avem oameni bine pregătiți. Probabil s-a ajuns la o înțelegere, noi i-am dat girul domnului președinte Weber, știe ce face. Funcțiile în județ se vor împărți la deconcentrate pentru că nu e normal să le dețină PNL pe toate. Uitați-vă ce se întâmplă cu învățământul la Gorj, doamna inspector l-a făcut praf și pulbere”, susține primarul din Turburea Ion Bârcă.

  “Mă bucur de veste. Personal îmi doresc ca domnul Marcel Iacobescu să își continue activitatea la Prefectura Gorj. Nu sunt angrenat în negocieri, îmi doresc profesioniști pe funcție, indiferent de partidul din care provin. E important ca instituțiile să colaboreze pentru bune rezultate”, a transmis primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: