spot_img
17.4 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iulie 6, 2024
Altele
    AcasăEconomicDe ce nu a putut prelua PSD conducerea CE Oltenia. Explicațiile lui...

    De ce nu a putut prelua PSD conducerea CE Oltenia. Explicațiile lui Weber

    Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, afirmă că Partidul Social-Democrat nu a putut prelua conducerea CE Oltenia, pentru că liberalii au făcut planul de restructurare a companiei.

    Mihai Weber a venit cu precizări, după ce primari social-democrați din Gorj au spus, în ultima perioadă, că PSD ar trebui să preia conducerea Complexului Energetic Oltenia, după ce a câștigat alegerile locale în județ. Deputatul afirmă că Partidul Social Democrat nu a putut prelua conducerea CEO Oltenia, pentru că liberalii au făcut planul de restructurare a companiei. Președintele PSD Gorj insistă ca reprezentanții Ministerului Energiei să ceară Comisiei Europene decalarea cu cel puțin 2 ani a termenelor de închidere a capacităților pe cărbune. 

    “Marea majoritate a celor care au întocmit acest plan de restructurare provin din PNL, probabil că, de aceea, anumiți primari de la PSD își doresc ca hățurile acestei unități economice să fie preluate de PSD, dar, din păcate, în toți acești ani, nu s-a putut. Realitatea este următoarea, Ministerul Energiei și conducerea complexului este asigurată de PNL. Probabil că, în perioada următoare, ar trebui să se ia anumite măsuri, astfel încât să existe, practic, o abordare diferită privind termenele din programul de restructurare, pentru că, în momentul de față, au fost făcute niște angajamente prin acel program de restructurare privind închiderea capacităților și restructurarea resursei umane din cadrul CEO. Am spus-o, de-a lungul timpului, dacă nu există un dialog cu Comisia Europeană, dacă nu se încearcă a se modifica acele termene care, în momentul de față, sunt nerealiste, nu putem să facem absolut nimic. De aceea, decizia ar trebui luată de la Ministerul Energiei, să fie transmisă și către CEO, de a încerca să modifice termenele de închidere a capacităților de producție pe bază de cărbune. În momentul de față, nu există o corelare între planul de restructurare și planul de investiții, pentru că dacă au fost, atunci, asumate niște termene, noi capacități de producție, respectiv acele parcuri fotovoltaice, acele grupuri pe gaze sunt întârziate cu cel puțin 2 ani. Deci, există acest argument foarte important de a merge și a discuta cu Comisia Europeană, tocmai pentru a decala termenele de închidere a capacităților de producție”, spune parlamentarul.

    “Această unitate nu poate fi închisă peste noapte”

    Mihai Weber este convins că nu se poate închide peste noapte Complexul Energetic Oltenia, mai ales în contextul în care țări din Uniunea Europeană au redeschis unități de producere a energiei pe cărbune. “Nu o să se întâmple așa, pentru că nu se poate închide tot. Această unitate economică asigură echilibrul și stabilitatea Sistemului Energetic Național. Deci, nu poate să se închidă peste noapte această unitate economică. Chiar în acel plan de restructurare făcut în urmă cu câțiva ani totul era prevăzut etapizat încă 5, 6 ani de aici înainte, dar, după cum vedeți, și în alte țări europene aceastei producții de energie pe bază de cărbune i se acordă o atenție deosebită în ultima perioadă. Anumite țări au redeschis capacități, au redeschis cariere care erau închise. Deci, nu poți să închizi o unitate economică doar când vrei tu și pe baza unor cerințe a anumitor persoane sau a unui grup”, a precizat liderul PSD Gorj.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
    error: Content is protected !!