spot_img
14.5 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 15, 2024
Altele
    AcasăEconomicVine un şef, pleacă un şef!

    Vine un şef, pleacă un şef!

    Şeful Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, s-a întors cu veşti bune pentru Complexul Energetic Oltenia, în urma discuţiilor purtate cu specialiştii polonezi. Principalele puncte abordate au vizat reducerea numărului de cerificate de dioxid de carbon, şi folosirea biomasei în procesul de ardere. Ieri, şeful Diviziei Miniere, Daniel Antonie, a plecat în Polonia cu o delegaţie de la CE Oltenia, pentru a participa la ediţia a VIII-a a Congresului Internaţional de Minerit.

    Vizita pe care ambasadorul Poloniei a făcut-o la Târgu-Jiu s-a dovedit a fi una de bun augur pentru judeţul Gorj, şi în special pentru Complexul Energetic Oltenia. Săptămâna trecută, şeful Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, s-a aflat în delegaţie în Polonia, întâlnire terminată cu mari perspective pentru compania energetică. ,,Am purtat discuţii referitoare la reducerea numărului de certificate de dioxid de carbon, la folosirea biomasei în procesul de ardere, respectiv furnitura la agregatele de la cazane. Consider că trebuie continuate aceste discuţii, în special cele legate de reducerea certificatelor de CO2, pentru că acolo este o tradiţie prin faptul că se foloseşte biomasa”, a explicat Medinţu.

    Antonie, în Polonia

    Ieri, directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie a plecat în Polonia pentru a participa la ediţia a VIII-a a Congresului Internaţional de Minerit „Cărbunele Brun, oportunităţi şi pericole”. Subiectele reuniunii vor viza printre altele, dezbaterea de probleme precum ar fi cele ce privesc rezervele de cărbune brun ca o garanţie a securităţii energetice, depăşirea situaţiilor de ameninţări emergente în industria minieră, impactul exploatărilor miniere, dar şi cele legate de politica europeană. Directorul Daniel Antonie a precizat că: „în Polonia, 90% din energia produsă este pe bază de cărbune, motiv pentru care politica statului respectiv urmăreşte asigurarea securităţii energetice, respectiv păstrarea locurilor de muncă pe zonele sărace”. Cu alte cuvinte, şeful Diviziei Miniere a pus accent pe faptul că şi în România va trebui să se pună un accent tot mai mare pe energia termo, în condiţiile în care acest tip de energie a dovedit, de –a lungul anilor, că este cel mai sigur. O simplă comparaţie poate fi făcută între politicile strategice ale celor două state europene, în Polonia producţia pe cărbune crescând în ultimul timp cu 3,7%. Conducerea CE Oltenia a tras semnale de alarmă şi la nivelul Executivului cu privire la faptul că energia termo a fost vitregită în favoarea altor tipuri de energii.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: